U trendu

Druga pobeda Partizana, crno-beli slavili protiv Čukaričkog

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Čukarički na svom stadionu sa 1:0 u petom kolu Super lige Srbije.

Strelac je bio Valeri Božinov u 26. minutu. Partizan ima sedam bodova, a Čukarički četiri.

Domaćin je, posle lošeg početka šampionata, vezao dve pobede, dok je Čukarički ostao na  jednom trijumfu. 

U prvih 15-ak minuta nije bilo velikih uzbudjenja, Partizan je uglavnom imao posed lopte, ali nije bilo izglednijih prilika. 

Prvu veliku šansu propustio je Partizan u 19. minutu. Nemanja Mihajlović je šutirao sa 20 metara, a golman Čukaričkog Nikola Petrić je loptu vrhovima prstiju skrenuo do prečke i izbaci u korner.  

Posle tog kornera probao je Everton, ali je Petrić bio na pravom mestu. Njegov kolega na drugom golu, Bojan Šaranov je takodje bio dobro postavljen samo minut kasnije, posle šuta Marka Docića sa ivice šesnaesterca. 

Crno-beli su poveli u 26. minutu golom Božinova. Mihajlović je izveo slobodan udarac u blizini kornera, a Božinov je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu iza ledja Petrića. 

Već u 30. minutu Partizan je mogao da duplira prednost, ali Mihajlović nije iskoristio idealnu priliku. Golman Čukaričkog je istrčao s gola, Mihajlović je prvi stigao do lopte i prevario ga, a potom umesto da šutira iz prve odlučio se da još malo pridje golu i pogrešio.

Do kraja prvih 45. minuta mrežu gostujuće ekipe zatresao je i Nikola Djurdjić, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. 

Na početku drugog dela igre, kao i na startu utakmice, nije bilo prilika sve do 63. minuta kada se oprobao Gregor Balažic, ali nije bio precizan.

U 71. minutu dobru priliku imao je i Alen Stevanović, posle dodavanja Božinova, ali je golman Čukaričkog sjajno intervenisao. Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Nikola Milenković, a potom i Balažic u finišu meča, ali rezultat se nije menjao.

Partizan je  do kraja utakmice kontrolisao dešavanja na terenu, ali je Čukarički na drugoj strani u 90. minutu umalo došao do izjednačenja. Posle centaršuta Darka Bulatovića s desne strane Saša Jovanović bio je najviši u skoku, ali je njegov pokušaj glavom završio na stativi.

U narednom kolu Partizan gostuje Spartaku, a Čukarički dočekuje Vojvodinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.