U trendu

Drulović novi trener Partizana

Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan smenio je danas trenera Zorana Milinkovića i na tu funkciju imenovao nekadašnjeg reprezentativca i člana crno-belih Ljubinka Drulovića, potvrdio je potpredsednik Milorad Vučelić.

On je novinarima posle sednice UO rekao da je doneta jednoglasna odluka da Drulović bude novi šef stručnog štaba, dok je sa Milinkovićem sporazumno raskinut ugovor.

Milinković, koji je u martu ove godine preuzeo Partizan umesto Marka Nikolića, a potom osvojio šampionsku titulu, smenjen je nakon serije loših rezultata u Superligi ove sezone, uprkos plasmanu u Ligu Evrope i dve pobede u ligaškom delu takmičenja.

Drulović, selektor omladinske selekcije Srbije koja je u Litvaniji 2013. osvojila titulu prvaka Evrope, a potom i privremeni selektor A tima, dolazi sa pozicije selektora Makedonije.

Partizan trenutno u Superligi Srbije zauzima četvrto mesto sa 21 bodom, 11 manje od prvoplasirane Crvene zvezde, uz utakmicu više.

Drulović će na klupi crno-belih debitovati narednog četvrtka na utakmici protiv Atletika iz Bilbaa u Ligi Evrope.

Vučelić: Od Drulovića očekujemo borbu za titulu

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je danas da od novog trenera Ljubinka Drulovića očekuje da se bori za titulu, uprkos tome što ima zaostatak od 11 bodova u odnosu na Crvenu zvezdu.

Drulović će na klupi Partizana zemeniti Zorana Milinkovića, koji je smenjen nakon serije loših rezultata u Superligi ove sezone.

„Želeo bih da odam najveće priznanje, od srca čestitam titulu i rezultate u Ligi Evrope Zoranu Milinkoviću. Sa tugom smo se rastali i dali sporazmni raskid. Od Drulovića očekujem da nastavi borbu za titulu. Pokazao je da hoće i sme da se uhvati u probleme“, rekao je Vučelić.

Novi trener crno-belih potpisaća sutra ugovor do juna 2016. godine, uz mogućnost produžetka saradnje.

„Partizan mora da se bori za titulu, ali i na sva tri fronta. Razgovorali smo i sa ostalim kandidatima, ali ne bih ih sada imenovao. Fudbalski savez Makedonije neće praviti probleme, iako su ga želeli. Drulović je bio korektan prema njima“, dodao je Vučelić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.