U trendu

Dudaš drugi posle pet disciplina

Srpski atletičar Mihail Dudaš posle pet disciplina u desetoboju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu zauzima drugo mesto sa 4.199 bodova.

Dudaš posle prvih pet disciplina ima 35 bodova manje od trenutno prvoplasiranog Oleksija Kasjanova iz Ukrajine. Treće mesto zauzima Španac Horhe Urenja sa 4.152 boda.

Danas je na programu bilo pet disciplina – trka na 100 metra, skok u dalj, bacanje kugle, skok u vis i trka na 400 metara.

Dudaš je u trci na 100 metara u najbržoj grupi zauzeo treće mesto sa rezultatom od 10 sekundi i 90 stotinki. U skoku u dalj zauzeo je peto mesto sa skokom od 7,44 metara, dok je u bacanju kugle bio treći i ostvario novi lični rekord sa 14 metara i 24 centimetara.

Potom je usledio skok uvis koji je završio s najboljim rezultatom u sezoni od 2,01 metra, što je bilo dovoljno za peto mesto u grupi. Poslednja disciplina prvog dana bila je trka na 400 metara u kojoj je Dudaš zauzeo drugo mesto s rezultatom od 49,45 sekundi.

Takmičenje u desetoboju se nastavlja sutra kada je na programu još pet disciplina – 110 metara s preponama, bacanje diska, skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar