U trendu

Dudaš počeo pripreme za Evropsko prvenstvo u Beogradu

Najbolji desetobojac Srbije Mihail Dudaš počeo je danas u Novom Sadu pripreme za Evropsko prvenstvo u atletici u Beogradu sledeće godine.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta 2017. u beogradskoj Areni. Dudaš se takmiči u višeboju – desetoboju na otvorenom i sedmoboju u dvorani. Drži nacionalne rekorde u obe discipline.

Dudaš je sa pripremama za sedmoboj na EP u Beogradu počeo kod kuće u Novom Sadu. On će decembar provesti u Južnoj Africi, gde će, kao i svake godine do sada, odraditi važan deo priprema. Reprezentativac Srbije je na Evropskom prvenstvu 2016. u Amsterdamu zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju sa 8.153 boda, dok njegov državni rekord iznosi 8.275 bodova.

On je kazao da ima velike ambicije za beogradsko EP.

„Ambicije za Evropsko dvoransko prvenstvo su velike. Pogotovo zato što je ovo prvo veliko takmičenje pred domaćom publikom. Sa takmičenjima ću početi već u januaru, kada ću pojedinačno ulaziti u formu za svaku od sedam disciplina sedmoboja“, rekao je Dudaš.

On je na Olimpijskim igrama u Rio de Žanejru morao da odustane od takmičenja zbog povrede lakta u toku bacanja koplja. Ta povreda je sada bolje, a koplja u sedmoboju nema.

„Tokom januara i februara će nam mnogo koristiti i dvorana na Banjici, da ne bismo morali da idemo na pripreme u inostranstvo, već ćemo tamo raditi i usavršavati svaku disciplinu pojedinačno“, rekao je Dudaš.

Srbija će na EP „kraljice sportova“ ugostiti više od 1.000 atletičara iz svih zemalja Evrope i oko 10.000 navijača, koji će imati priliku da posete glavni grad Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar