U trendu

Dug VK Zvezda je 30 miliona dinara

Predsednik Vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je danas ukupni dug crveno-belih iznosi 30 miliona dinara i dodao da igrači, kao i mlađe kategorije, nemaju gde da treniraju.

On je istakao da Crvena zvezda sva svoja finansijska sredstva uplaćuje Sportskim centrima Milan Gale Muškatirović i 11. april, te da zato nema da isplaćuje igrače.

Jelenić je naveo i da Sportski centri „Milan Gale Muškatirović“ i „11. april“ „klubu koji postiže vrhunske rezultate“ naplaćuje termine za treninge kao da su privatna firma.

„Želimo da izvestimo javnost o dešavanjima u klubu, a ne da plačemo i kukamo nad našom sudbinom. Izbačeni smo sa Dorćola i već smo oko 23 dana u blokadi zbog puštenih menica koje su pustili SC ‘Milan Gale Muškatirović’ i ’11. april’, s tim što smo mi već uspeli da isplatimo dugovanja prema centru na Dorćolu“, rekao je Jelenić novinarima u Beogradu.

On je istakao da je ukupni dug Zvezde oko 30 miliona dinara.

Jelenić je naveo da je u proteklih šest meseci SC ‘Milan Gale Muškatirović’ iz Zvezdinih sredstava uplaćeno 5.600.000 dinara, a ’11. aprilu’ 2.300.000 samo za korišćenje bazena.

Do sada je uplaćen na Dorćolu od Zvezdinih sredstava 5.600.000, dva kvartala 1.760.000 – 7.400000, plus 2.300 na ’11. april’ pa vi vidite samo za bazene, za dva bazena koje smo koristili, rekao je Jelenić.

Vaterpolo klub Crvena zvezda kako bi postao nezavisan od bilo kog sportskog centra u januaru je na otvorenom bazenu na Dorćolu podigao balon iz privatnih sredstava, ali su uslovi i cena i posle toga ostali isti.

„Mi samo tražimo mesto da treniramo, da imamo normalne uslove, gde deca mogu da se razvijaju, a i da prvi tim tenira na nivou. Nikome ne smetamo, ne zauzimamo javna preduzeća, već smo privatnim sredstvima podigli balon i od toga nismo pravili sprektakl i zvali nekoga da otvara, kao što je u Srbiji slučaj…. Kako da se sve to tumači? Da li je to udar na Zvezdu? Jel neko želi da nas dovede u situaciju kao pre osam, devet godina kada su nas zatvorili?“, rekao je Jelenić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.