U trendu

Đurić: Maštale smo o ovome; Georgijev: Nećemo da stanemo

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić izjavila je danas da je jako zadovoljna učinjenim u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Švedskoj, ali da će ekipa u nastavku turnira igrati kao da do sada nema nijedan bod, uprkos što će se boriti za plasman u polufinale.

Srbija u drugu rundu nosi tri boda, posle pobeda nad Slovenijom (36:34) i Španijom (25:23), kao i jučerašnjeg nerešenog ishoda sa domaćom selekcijom (30:30).

„Već četvrti remi zaredom sa Šveđankama, kvalitet je tu negde. Vodili smo veći deo utakmice, doveli utakmicu u pitanje i dozvolile im da pobede. Možda je, ipak, nerešeno, najrealnije. Maštali smo o ovakvim rezultatima“, rekla je Đurić za sajt RŠ.

Ona je poručila da je ekipa iscrpljena i umorna posle tri teške utakmice u Stokholmu.

„Krećemo od nule, kao da nemamo ni jedan bod. Idemo utakmicu po utakmicu da napravimo najviše što možemo. Ulazimo u borbu za polufinale, trudićemo se da prvu utakmicu odigramo još skoncentrisanije. Protiv Švedske smo imali problem u šutu i to nas je koštalo pobede“, navela je Đurić.

Rukometašica Tamara Georgijev sa tri gola dala je veliki doprinos u utakmici sa Švedskom.

„Imali smo rezultat, gol, dva, vodile smo skoro celu utakmicu, ali bez obzira na sve, ovo je veliki bod. Idemo dalje hrabro, da se borimo u drugom krugu. Prenele smo tri boda i ne želimo da stanemo na ovome“, zaključila je Georgijev.

Srpske rukometašice drugu fazu igraće u Getegorgu protiv Holandije, Francuske i Nemačke, sa kojom se sutra sastaju od 16.15.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar