U trendu

Dva gola Božinova i Ilića, Partizan ubedljiv protiv Mladosti

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Mladosti sa 4:0 u 30, poslednjem kolu drugog dela Super lige Srbije.

Golove za Partizan postigli su Valerij Božinov u šestom i 45. minutu, i Saša Ilić u 57. i 73. minutu.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 54 boda, dok je Mladost na 11. poziciji sa 33 boda.

Partizan će u prvom kolu plej-ofa narednog vikenda igrati protiv Crvene zvezde.

Izabranici Ivana Tomića su ofanzivno ušli u meč, pa su poveli već u šestom minutu golom Božinova iz penala.

Minut ranije je Nemanja Mihajlović, posle asistencije Nebojše Kosovića, sjajno ušao u kazneni prostor gostiju, Milošu Šatari nije ostalo ništa osim da faulira igrača crno-belih, pa je sudija Aleksandar Vasić pokazao na belu tačku.

Partizan je i nastavku utakmice pretio, prvu dobru šansu nije iskoristio Everton u 13. minutu kada je šutirao pored gola, a zatim je Mihajlović u razmaku od samo nekoliko minuta imao dve gotovo identične prilike.

Mihajlović je prvo u 29. minutu izašao sam ispred golmana Borca, ali je Nemanja Krznanić odbranio njegov udarac, a potom je u 32. minutu, na pas Božinova, šutirao pored gola.

Partizan je dobru igru u prvih 45 minuta ipak uspeo da materijalizuje, pošto je Božinov, na asistenciju Evertona, pogodio za 2:0. 

Drugo poluvreme je počelo prilikama Mladosti, ali je Partizan već u 57. minutu povećao prednost. Ilić je dobio je loptu na desnoj strani šesnaesterca, prevario je svoje čuvare i bez problema poslao loptu u mrežu za 3:0.

Konačan rezultat svojim drugim golom na utakmici postavio je kapiten Ilić u 73. minutu lepim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Pored dobre igre i ubedljive pobede Partizana, ovu utakmicu obeležio je i incidnet kada je grupa navijača crno-belih jajima gadjala čelnike kluba u loži na zapadnoj tribini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.