U trendu

Džagijelka produžio ugovor sa Evertonom

Kapiten Evertona Fil Džagijelka produžio je danas ugovor sa klubom za još godinu dana, saopštio je ovaj engleski fudbalski prvoligaš.

Džagijelkin ugovor sada traje do 2018. godine.

„Uvek je lepo osećati se željenim. To što sam nagrađen još jednom godinom ugovora daje mi dodatnu motivaciju da nastavim da se borim da budem još bolji i da igram što duže mogu“, rekao je igrač koji je nastupao 36 puta za reprezentaciju Engleske.

Džagijelka je postao jedan od najpopularnijih igrača na Gudison parku od kada je pre osam godina došao iz Šefild junajteda. Ovaj 32-godišnji štoper je pre dve godine nasledio Fila Nevila na mestu kapitena, a zabeležio je više od 300 nastupa za Everton, u kome je proglašen za najboljeg igrača prošle sezone.

„Pregovori uopšte nisu bili dugački – trajali su dva minuta, a ne sati. Volim što sam ovde, želim da ostanem ovde i drago mi je što je klub želeo isto to. Ugovor je bio sastavljen, a ja sam svratio posle malog odmora. Sada jedva čekam da se vratim za pripreme“, rekao je Džagijelka.

Trener Evertona Roberto Martines rekao je da je produžetak ugovora ovog igrača „sjajna vest“ za klub.

„On je bio izvrstan kao vođa i kao kapiten našeg kluba u poslednje dve sezone. Siguran sam da su svi koji imaju veze sa klubom apsolutno oduševljeni što je produžio ugovor“, rekao je Martines.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.