U trendu

Džeko: Titula je važnija od mojih golova

Fudbaler Rome Edin Džeko rekao je danas da nije pod pritiskom zbog samo jednog postignutog gola za italijanski tim i dodao da je važnije da ekipa osvoji šampionsku titulu u Italiji.

Džeko je postigao jedan gol u osam prvenstvenih utakmica u Seriji A, otkako je ovog leta došao iz Mančester sitija.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine priznao je da nije zadovoljan svojim dosadašnjim nastupima za Romu, ali da želi da pomogne ekipi da osvoji prvi skudeto još od sezone 2000-2001.

„Nisam srećan, pošto su mi golovi važni, ali ne osećam pritisak. Ekipa je mnogo važnija. Mislim da bi svi više voleli da tim pobedi, a da Džeko ostane na jednom postignutom golu. Golovi će doći, a u svakom slučaju nameštam golove. Svuda sam postizao golove, a siguran sam da ću i u Romi, ali neću sebi da stvaram pritisak“, rekao je Džeko za Gazeta delo Sport.

„Spreman sam da nastavim ‘sušni period’ do kraja sezone ako ćemo osvojiti šampionsku titulu. To (titula) se ne dešava često i bilo bi mi mnogo važnije da je osvojim nego da odem na Evropsko prvenstvo sa Bosnom, sa kojom sam već igrao na Svetskom prvenstvu“, dodao je 29-godišnji napadač.

Roma je u sredu pobedila Udineze sa 3:1 i preuzela prvo mesto na tabeli Serije A, a u subotu će na gostujućem terenu igrati protiv četvrtoplasiranog Intera, od koga ima dva boda više.

„ima još mnogo da se igra. Utakmica sa Interom nije odlučujuća, ali je važna. Ne smemo da razmišljamo o porazu, a onaj ko pobedi steći će samopouzdanje. Ove godine nema favorita, tu su Inter, Napoli, Fjorentina i Juventus, koji je veliki tim i oporaviće se“, rekao je Džeko.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar