U trendu

Džikić: Čeka nas teška utakmica

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Cibone u trećem kolu Jadranske lige i naglasio je da njegovi košarkaši neće imati lake mečeve ove sezone.

„Vraćamo se u Pionir. Nadam se pred punom dvoranom. Protivnik je vrlo neprijatan, talentovan. Dobar miks iskusnih i talentovanih igrača. Stvarno dobro trče, u startnoj petorci imaju četiri igrača koji mogu da povuku loptu napred. Trebaće mnogo koncentracije da se to zaustavi“, rekao je Džikić novinarima u Beogradu.

Partizan i Cibona su počeli sezonu sa dve pobede. Crno-beli su u utorak u Skoplju ubedljivo pobedili MZT.

„Što se nas tiče, moramo da igramo bolje nego u Skoplju. Ne smemo da poletimo posle tog rezultatski uspešnog nastupa, jer ova ekipa ima tendenciju da poleti. Uz to, ima i mnogo novajlija za koje ne znamo kako će reagovati pred punim Pionirom. Mi smo zato otvorili tri pripremne utakmice za javnost. Te utakmice su bile ‘pune’ i bogami neki od njih su dosta nezadovoljavajuće reagovali. Videćemo da li će ta energija biti nešto što će da ih ponese ili sputa. Očekujem tešku utakmicu, ovaj tim neće imati lakih utakmica ove sezone“, rekao je Džikić.

Trener Partizana nije mogao da kaže ništa o eventualnim pojačanjima.

„Tim je takav kakav je za sada. Zna se odavno šta u regionu diktira sastave timova, nemoj da se igramo. Ne znam koliko godina unazad nijedan šampionski tim nije uspeo da sačuva okosnicu za narednu sezonu. Dakle, vrlo je jasno šta odredjuje sastave“, rekao je on.

Džikić je sada imao prvi sastanak sa novinarima od početka sezone, ali nije mogao da govori o rezultatskim ciljevima i ambicijama.

„Ne zaista, ne mogu da govorim o ciljevima. Dugačka je sezona, videćemo kako će da se to odrazi na sastav. Ne bih se ja upuštao u predvidjanja sada, mislim da je to neozbiljno. ‘Furamo’ priču od prošle sezone, prva sledeć utakmica je najvažnija“, rekao je Džikić.

On je kazao da Branislav Ratkovica nije potpuno spreman, jer je u Skoplju dobio još jedan udarac, ali da je odlučio da igra jer je takmičar. Novinari su trenera pitali i da li se uželeo košarke i takmičenja.

„Naravno da sam se uželeo. Generalno, meni je uvek to bilo malo čudno, kao tu smo da bismo trenirali. Ne, tu smo da bismo se takmičili. Nadam se da svi moji igrači više vole da se takmiče nego da treniraju. Sigurno ima i drugih, ali probaćemo da utičemo na njih“, rekao je Džikić.

Trener je istakao da su oba tima imala jače sastave u prošlosti, a dobio je da duel sa starim rivalom naziva „derbijem“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar