U trendu

Džikić: Da se spuste očekivanja, propasti ne smemo

Novi trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da je situacija teška, ali da klub ne sme propasti iz poštovanja prema navijačima i onima koji su ispisivali istoriju crno-belih.

„Situacija je takva kakva je, kao i tim, moramo da radimo i da se nadamo najboljem. Mora da se spusti lestvica očekivanja. Nema trikova i magije, mora da se radi i da se veruje u to. Niko ne može da očekuje da igrači pršte od samopouzdanja, ali u Partizanu imaš obavezu prema navijačima i ljudima koji su pravili klub pre tebe. Ali, sve to moraš da znaš pre nego sto dođeš u Partizan“, izjavio je Džikić na današnjoj zvaničnoj promociji.

Prema njegovim rečima stvari ne mogu da se promene preko noći.

„Nisam nezadovoljan onim što sam video na treninzima, ali ići ćemo korak po korak, od nedelje do nedelje, od utakmice do utakmice. Ako pobedimo u nedelju, odmah će da bude lakše“.

On će na klupi crno-belih debitovati u nedelju protiv Cibone.

„Prva od preostalih osam utakmica, hoćemo da pred našim navijačima prekinemo niz nepovoljnih rezultata. Igrači su pod priitiskom, sa druge strane rival je iskusan, u dobrom ritmu, ali i sa dva mlada i ekstremno talentovana igrača. Očekujem da igrači pokazu reakciju i da ispune očekivanja punog Pionira“, poručio je Džikić.

Utakmica 19. kola ABA lige između Partizana i Cibone igra se u nedelju od 19 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.