U trendu

Džikić: Derbi pokazao gde smo mi, a gde je Zvezda

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je večerašnji „večiti“ derbi protiv Crvene zvezde pokazao na kom nivou je njegova ekipa u odnosu na „najjaču ekipu“ u Jadranskoj ligi.

„Generalno ovo je tek prva utakmica od solidnog broja utakmica za koje mislim da će biti protiv Zvezde. Rezultatski ovaj susret nema neki posebno apokaliptičan značaj, samo je pokazao gde su oni, naš direktan rival, a gde smo mi. Oni su ti koji igraju Evroligu i valjda će moji igrači da vide zašto je ne igraju“, rekao je Džikić novinarima. 

„Mi nemamo igrača kao Kuzmić i da sada ne nabrajam sve, ali imamo neke druge, drugačije, ali moraju da nauče da igraju ovakve utakmice“, dodao je on.

Partizan je večeras u osmom kolu Jadranske lige poražen od Zvezde sa 72:83.

„Što se nas tiče, mislim da smo sa dva pleja igrali dobro, ali smo mašili neke penale i prosto to je bilo neodgovorno od pojedinaca, to je poremetilo neke naše ideje. Sreća pa već ujutro putujemo na narednu utakmicu. Igramo u sredu, pa subotu, pa u utorak, sve se niže. Najveći problem iz ovog meča je (Djodje) Majstorović, tek ćemo videti koliko teško se povredio“, rekao je on.

Džikić je potom pojasnio o kakvoj povredi je reč.

„Mislim da je prepona u pitanju. Ne svidja mi se način na koji je došlo do povrede. Imali smo probelm i s Novicom (Veličkovićem). On je odlučio da igra utakmicu, a da sam se ja pitao, ne bi igrao. Juče mu jedan uleteo klizeći na treningu i oteklo mu koleno. Neće ići na meč protiv Solnoka. Nema potrebe sada o tome da pričam, neki će to protumačiti kao alibi“, zaključio je Džikić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar