U trendu

Džikić ljut na svoje igrače: Mora muški da se igra protiv jačih od sebe

Trener Partizana Aleksandar Džikić bio je besan na svoje igrače posle poraza od Cedevite, rekavši da ekipa protiv kvalitetnijih protivnika mora da igra „muški“ od početka do kraja meča.

„Znalo se i pre utakmice šta je Cedevita, a šta je Partizan i u čemu je razlika. Ali, to nema vez kada isti igrai prave faul kao da su devojčice, a hoće da ih tretiraju kao dečake. Kada igraš protiv ovakvih ekipa, moraš da igraš muški, nula do 40“, rekao je Džikić povišenim glasom.

Partizan je izgubio 97:87 u devetom kolu Jadranske lige, iako je u drugom poluvremenu vodio i sa 17 poena prednosti.

„Nisam ja ljut što su promašili otvorene šuteve, nego sam ljut kad preskočiš otvoreni šut, kad ne zagradiš, kad daš koš i primiš koš u kontri. I onda ‘vaaau, šta se desilo?’ Nisi uradio domaći zadatak, eto šta se desilo. Igraš protiv snažnije ekipe koja je kvalitetnija na svakoj poziciji“, rekao je Džikić.

On je kazao i da se njegovi igrači nisu privikli promeni kriterijuma nastalu kada je isključen trener gostiju Veljko Mršić, a da protivnik jeste.

„Desilo se to što se desilo, ljudi (sudije) su promenili kriterijum – šta tu nije jasno? Šta? Ni to se nije desilo. Imaju prodornijeg igrača, a tretiraju ga kako ga tretiraju, ali kad praviš faul, ne može da bude koš i faul. Kad je zagradjivanje, mora da bude zagradjivanje“, rekao je Džikić.

Stefan Birčević je kazao da je svaki komentar na igru Partizana u trećoj četvrtini i drugom delu druge „suvišan“.

„Svaki komentar na našu igru u tih 15 minuta je suvišan. Prokockali smo 17 poena prednosti i nismo se snašli na pravi način na njihovu zonu i odigrali smo statično u napadu. Nismo rešili ni (Pjera) Džeksona, koji nam je dao 32 poena. Ne smemo da ponavljamo ovakve utakmice kod kuće. Možda smo pod prevelikim pritiskom na svom parketu i zato smo i gubili od Budućnosti i Cedevite“, rekao je Birčević.

Mršić se izvinio publici zbog svog ponašanja i ocenio je da je njegov tim mogao lakše da pobedi.

„Izvinjavam se beogradskoj publici, navijačima i klubu zbog svog ponašanja, ali sam bio iznerviran odlukama jednog sudije, koje su na početku utakmice bile u korist jednog kluba. Bio sam primoran to da uradim. Posle toga je sudjenje bilo jako dobro“, rekao je Mršić.

„Partizan je jako dobro otvorio utakmicu, igrao je bolje nego inače, ali promenom odbrane smo uništili njihov napad, izgubili su protok lopte. Do poluvremena smo se približili i posle preokrenuli. Da nismo imali onih pet izgubiljenih lopti u finišu, to bi bilo lakše“, rekao je Mršić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar