U trendu

Džikić: Ne mogu da budem nezadovoljan

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da ne može da ne bude zadovoljan posle večerašnje igre i pobede nad Igokeom u 13. kolu Jadranske lige.

„Igrali smo na momente stvarno dobro, na momente dobro i na momente stvarno loše. U drugom poluvremenu smo dali 60 poena, igrali smo brže, čvršće u odbrani, bolje u skoku i pogodili smo 11 trojki…Generalno, pokazali smo dva različita lica. Jedno koje nam se svidja, jedno koje nam se ne svidja. Sve to znamo bolje nego vi“, rekao je Džikić novinarima.

Partizan je pobedio 87:64 u 13. kolu, a do trijumfa je došao igrom u drugom poluvremenu, u kome je pogodio 11 trojki iz 13 šuteva. Džikić je na novinarsko pitanje odgovorio da mora da bude zadovoljan.

„Ima pitanja na koje ne mogu da dam odgovor vezano za igru, da objasnim zašto se nešto izdešavalo, ali u drugom poluvremenu smo igrali solidno, pametno, što bi se reklo. Ličilo je drugo poluvreme na igru koju želim: da igramo agresivnije u odbrani, da se Birčević razvuče 211 po celom terenu, da držimo kontrolu reketa, da se ne daju neke stvari…Ali, nisam nezadovoljan, bilo bi bezobrazno da kažem da sam nezadovoljan“, rekao je Džikić.

„Neki momci su pali, neki su se digli. Stalno ponavljam da je sezona dugačka. Ima jedna druga stvar, čestitao sam igračima na tome. Fale nam dve pobede da dodjemo do ukupnog broja pobeda koje smo imali prošle sezone. Mislim da je igračima bitno da su uspeli da urade“, rekao je Džikić.

On je priznao da velika minutaža može da bude problem u sezoni, ali je kazao da tim ima problema sa umorom i sa povredama.

„Imamo igrača koji uopšte nisu trenirali od Ludvizburga (utorak). Jutros su tek prohodali. Neki igrači koji su nas nosili sada su pali, a neki koji su bili dole su se digli. Moramo da ih čekamo“, rekao je Džikić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar