U trendu

Englezi nadigrali Slovačku, Slovenija osvojila bod u Litvaniji

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je večeras u gostima Slovačku sa 1:0 u prvom kolu Grupe F kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, dok su Litvanija i Slovenija odigrali nerešeno 2:2.

Engleska je do trijumfa nad Slovačkom stigla u petom minutu sudijske nadoknade vremena drugog poluvremena, a strelac gola bio je Adam Lalana, koji je udarcem sa oko pet metara levo iskosa savladao Matuša Kozačika.

Prvo poluvreme utakmice u Trnavi nije donelo nikakvo uzbudjenje, da bi u drugom delu Engleksa krenula znatno ofanzivnije.

Srpski sudija Milorad Mažić u 57. minutu pokazao je drugi žuti karton kapitenu Slovačke Martinu Škrtelu, pa je Engleksa u nastavku imala znatno lakši zadatak.

Ekipa Sema Alardajasa do kraja meča je imala potpunu inicijativu, a u trenucima kada je delovalo da će meč biti završen bez golova, Lalana je nakon opsade gola Kozačika uspeo da ga savalda i tako svojoj reprezentaciji donese prvi trijumf u kvalifikacijama. 

Kapiten reprezentacije Englekse Vejn Runi upisao je svoj 116. nastup u nacionalnom dresu, te je tako pretekao Dejvida Bekama na drugom mestu večne liste i sada se ispred njega nalazi samo legendarni golman Piter Šilton sa 125 utakmica za reprezentaciju.

Selekcija Malte će večeras od 20.45 dočekati Škotsku u poslednjem meču Grupe F.

Na utakmici izmedju Litvanije i Slovenije u Vilnjusu domaći tim imao je dva gola prednosti posle prvih 45 minuta, ali je Slovenija sjajnom igrom u drugom delu stigla do izjednačenja.

Golove za Litvance postigli su Fedor Černič u 32. minutu i Vikintas Slivka u 34. Slovenija je zaostatak smanjila u 77. minitu preko Renea Krhina, da bi Boštjan Cesar u 93. izjednačio rezultat.

Danska je na svom terenu sa 1:0 pobedila Jermeniju u Grupi E, dok su Kazahstan i Poljska odigrali nerešeno 2:2.

Jedini gol za Dance postigao je Kristijan Eriksen u 17. minutu.

Poljska je na gostovanju protiv Kazahstana vodila s 2:0 posle prvog poluvremena, golovima Bartoša Kapustke u devetom i Roberta Levandovskog u 35. minutu iz jedanaesterca, ali je Kazahstan u drugom delu meča uspeo da stigne do izjednačenja.

Golove za Kazahstan postigao je Sergej Hižničenko u 51. i 58. minutu.

U poslednjem meču Grupe E večeras se od 20.45 sastaju Rumunija i Crna Gora.

U Grupi C Azerbejdžan je na gostovanju sa 1:0 pobedio San Marino, a strelac jedinog pogotka bio je Ruslan Gurbanov u 43. minutu.

Češka će se od 20.45 sastati sa Severnom Irskom, dok će Nemačka u istom terminu gostovati Norveškoj u preostale dve utakmice Grupe C.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.