U trendu

Enrike: Jedini tim protiv koga ne bih želeo da igramo je Barselona

Trener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona i da u toj fazi „jedino ne bi želeo da igra protiv Barselone“.

Barselona se sinoć plasirala u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanšu osmine finala u Londonu pobedila Arsenal sa 3:1. U prvom duelu u Barseloni bilo je 2:0 za domaćina, aktuelnog evropskog prvaka koji se tako deveti put uzastopno plasirao medju osam najboljih.

„Srećan sam zbog plasmana i zahvalan sam navijačima što su došli. Zadovoljni smo što su Lionel Mesi, Luis Suares i Nejmar postigli golove. Veličina tih fudbalera je što svi imaju isti cilj, da moramo da napadamo i branimo se na istom nivou. Deveti put uzastopno smo u četvrtfinalu Lige šampiona, a to znači da klubu ide dobro. To nas čini ponosnim. Jedini tim protiv koga ne bih želeo da igramo u četvrtfinalu je Barsa, a sigurno je da protiv njih nećemo igrati“, rekao je Enrike, preneli su španski mediji.

Enrike je pohvalio golmane Marka Andrea ter Štegea i Klaudija Brava, kao i igrača Havijare Maskerana, za koga je rekao da ne doprinosi samo na fudbalskom nivou.

Enrike je naveo da engleski timovi u Ligi šampiona ne ostvaruju rezultate kakve bi trebalo uz transfere koje prave.

„To bi trebalo analizirati, potrebno je mnogo podataka i vremena da se to izvede. Iznenadio sam se kada je Siti, prvi put u klupskoj istoriji, prošao u četvrtfinale“, dodao je on.

Enrike je rekao i da je srećan zbog plasmana Bajerna u četvrtfinale, predvodjenog trenerom Pepom Gvardiolom.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da Barselona ima „dvojicu ili trojicu fudbalera koji normalan život pretvaraju u umetnost“.

Arsenal nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona šestu uzastopnu godinu.

„Kod 1:1 mislio sam da su nesigurni. Ali mi nismo uspeli da postignemo drugi gol i ostanemo u dobroj poziciji. Napravili smo mnogo opasnih situacija i igrali smo kvalitetno. Kada smo primili drugi gol, izgubili smo oštrinu. Igrali smo protiv ekipe koja ima najbolje napadače koje sam ikada video. Mesi, Suares i Nejmar su izuzetni. Oni ni iz čega mogu da naprave šansu, posebno Mesi. Barselonini tačni pasovi i kreativnost je izuzetna“, rekao je Venger.

„U nekoj fazi našeg sporta moramo da se divimo umetnosti, a Barselona ima dvojicu ili trojicu igrača koji normalan život pretvaraju u umetnost. Poštujem to i verujem da je zadovoljstvo gledajući ih. Ali, za mene je bilo mučenje“, dodao je Venger.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar