U trendu

Everton: Nikog nisam hteo da uvredim

Fudbaler Partizana Everton Luis rekao je danas da proslavom gola u „večitom“ derbiju nije želeo nikog da uvredi i istakao da je u tom trenutku proradio njegov „južnjački temperament“.

„Koristim ovu priliku da se svima izvinim, posebno navijačima sa severne tribine zbog nesportskog gesta. Svi znamo šta je ‘večiti’ derbi i koliko adrenalina nosi. Tokom čitavog meča je krv bila uzavrela, a to je dodatno podigao i moj južnjački temperament. Nisam imao želju bilo koga da uvredim, jednostavno to je bilo jače od mene i nisam razmišljao“, rekao je Everton za sajt kluba.

„Bio sam presrećan zbog gola i izjednačenja. Slušao sam o derbiju, ali ni sam nisam verovao dok ovo nisam doživeo. Čestitam i igračima Crvene zvezde na fer i korektnoj igri. Još jednom se izvinjavam, jer nisam imao nameru da bilo koga uvredim“, dodao je brazilski fudbaler.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su sinoć 1:1 u 151. „večitom“ derbiju. Crveno-beli su poveli u 85. minutu, ali je Partizan stigao do izjednačenja u poslednjim trenucima meča golom Evertona.

Nakon što je postigao gol, Everton je otrčao do severne tribine stadiona „Rajko Mitić“ gde su smešteni navijači Zvezde i tamo proslavio pogodak, što je izazvalo brojne reakcije nakon utakmice.

„Derbi je derbi i on se ne može porediti ni sa jednom utakmicom. Igrao sam mnoge i svima prilazim krajnje profesionalno, ali energija koja se oseti izmedju ova dva kluba, navijača na tribinama i želje da se pobedi, nose vas čak i nakon zvuka pištaljke za kraj. Presrećan sam što smo izjednačili u poslednjim sekundama. Adrenalin još radi“, rekao je Everton.

On je naveo da je bio siguran u sebe prilikom tog poslednjeg šuta.

„U tom trenutku vas samo nosi želja da date gol. Iako je adrenalin radio, bio sam svestan da u svakom trenutku mogu čuti pištaljku. Bio sam siguran u sebe, znam da imam dobar šut. Istina, bilo je preko 30 metara, ali tada ne pravite tu vrstu kalkulacije. Želeo sam samo da izjednačimo i uspeli smo“, rekao je Everton.

Partizan u sredu igra polufinale Kupa Srbije protiv ekipe Spartaka iz Subotice.

„Sada je najvažnije da se odmorimo koliko je moguće. Već u utorak ekipa kreće za Suboticu. Dobro igramo i siguran sam, ako ovako nastavimo, da možemo do finala. Umor je tu, ali sam siguran da će momci dati svoj maksimum“, rekao je Everton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar