U trendu

Evropski kros za kraj najuspešnije sezone

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić izjavila je danas da će najuspešniju sezonu pokušati da završi dobrom trkom u konkurenciji mladjih seniorki na Evropskom kros prvenstvu u Jeru, u Francuskoj.

„Osvajanjem zlata na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Talinu ispunila sam najvažniji ovogodišnji cilj, ali želim da se ponovo takmičim sa elitom. Biće teško, treba se preorijentisati na deonicu od šest kilometara i drugačiji ambijent“, rekla je Terzić.

Trka mladjih seniorki počeće sutra u 11.42, a prijavljene su 54 atletičarke.

Pre tri godine u madjarskoj Sentandreji, Terzićeva se osvajanjem zlatne medalje na evropskom krosu oprostila od juniorskog uzrasta. Ranije je u toj disciplini imala juniorsko srebro iz Portugala (Albufeira, 2010) i bronzu sa prvenstva u Sloveniji (Velenje 2011).

Ona je u konkurenciji mladjih seniorki bila drugoplasirana na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2013. godine, dok je pre 12. meseci u bugarskom Samokovu zauzela 10. mesto.

„Spremnija sam i realno je da budem bolja nego u Samokovu, ali zavisi i od konkurencije. Idem iz trke u trku, bez opterećenja, uz veliki motiv da napravim nešto dobro na oproštaju od takmičenja u kategoriji mladjih seniorki. Sledeće godine biću seniorka, mada sam se u najjačoj konkurenciji već nadmetala“, rekla je ova 22-godišnja Novopazarka.Zlatnu medalju prošle godine u Bugarskoj osvojila je Roni Okland iz Velike Britanije, ispred domaće atletičarke Milice Mirčeve i Ruskinje Gulšat Fazlitdinove.

„Mnogo je neočekivanih rezultata, uvek neko iskoči u prvi plan i to su čari krosa. Trčaće i Lori Mjuir, petoplasirana sa Svetskog prvenstva u Pekingu na 1.500 metara, koja na 3.000 ima sjajnih 8:38,47 minuta. Britanka bi trebalo da bude u najužem krugu favorita, ali na kros stazi je teško predvideti dešavanja“, zaključila je Amela Terzić.

Osim Terzićeve, Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Jeru predstavljati junior Elzan Bibić i seniorka Sonja Stolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.