U trendu

Srbija ubedljiva protiv Islanda- 93:64

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Berlinu selekciju Islanda sa 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16) u trećem kolu B grupe prvenstva Evrope.

Izabranici Aleksandra Đorđevića zadržali su maksimalan učinak na šampionatu, učvrstili se na čelu grupe B i već sada izborili plasman u osminu finala.

Srpski košarkaši dobro su otvorili meč, poveli sa 6:0 i vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti, koja je rasla iz minuta u minut.

Borbeni i neugodni Islanđani pretili su samo u prvom poluvremenu kada su agresivnom i čvrstom odbranom, uz dosta pokušaja u šutu za tri poena, terali protivnika na greške.

Vicešampion sveta razigrao se u trećoj četvrtini u kojoj je konačno slomio otpor rivala i pokazao razliku u kvalitetu.

O dominaciji Srbije govori podatak da su se svi igrači upisali u listu strelaca.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Nemanja Nedović sa 15 poena, Miroslav Raduljica ubacio je 13 poena, a dvocifren učinak imali su Nikola Kalinić sa 12 i Ognjen Kuzmić sa 11 poena.

Naredni meč košarkaši Srbije odigraće sutra od 14.30 protiv selekcije Turske.

Raduljica: Bilo je teško, iako rezultat to ne pokazuje

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica izjavio je danas da je utakmica protiv Islanda bila teška, uprkos ubedljivoj pobedi od 93:64.

„Jako atipična ekipa, preuzimaju sve u odbrani, bilo je teško da igramo protiv njih iako rezultat ne pokazuje. Svi šutiraju za tri poena, svi su iste visine, bilo mi je teško kada me izvuku van reketa“, rekao je Raduljica posle meča.

On je istakao da ekipa nije potcenila selekciju Islanda.

„Igrali smo skoncetrisano, nismo ih potcenili, jer ovakvu ekipu ne smeš da potceniš. Idemo dalje, na pobedu u svakoj utakmici, nema kalkulacija. Možemo samo da dižemo igru i formu, idemo da dobijemo sve utakmice“, poručio je Raduljica.

Raspoložen za igru protiv Islanđana bio je Nemanja Nedović, koji je meč završio sa 15 poena.

„U nekim momentima bilo je teže danas nego na prehodnim mečevima. Islanjdani su jako nezgodni, trebalo nam je vremena da se naviknemo na njihovu igru. Sledi susret sa Turskom, reč je o jako dobrom timu. To je bitna utakmica, jer želimo da obezbedimo prvo mesto i maksimalno ozbiljno ćemo joj pristupiti“, rekao je Nedović.

Krilni igrač Marko Simonović rekao je da je nacionalni tim zabeležio značajnu pobedu.

„Dobra utakmica za nas, razigrali smo glavne igrače. Island je nezgodna ekipa, kada se rastrče i pogode šuteve za tri poena mogu da naprave problem. Zabeležili smo bitnu pobedu i sada imamo sjajnu situaciju. Učinićemo sve da pobedimo Tursku, ali da bismo to uradili moramo da zaustavimo Diksona i Iljasovu“, rekao je Simonović.

(Tanjug)

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.