U trendu

Evropsko prvenstvo: Srbija deklasirala i Tursku 91:72

Košarkaška reprezentacije Srbije pobedila je danas u Berlinu selekciju Turske sa 91:72 (30:14, 23:21, 18:24, 20:13) u četvrtom kolu B grupe prvenstva Evrope.

Srpski košarkaši odigrali su možda i najbolji meč na šampionatu tokom kojih su u potpunosti nadigrali i deklasirali protivnika.

Ovim trijumfom Srbija je najverovatnije izborila prvo mesto u grupi, koje u nastavku takmičenje donosi lakšeg protivnika.

Izabranici Aleksandra Đorđevića zadržali su maksimalan učinak i u dobrom raspoloženju dočekuju sutrašnji meč protiv Italije.

Đorđević tim održao je pravi čas košarke u prvom poluvremenu. Sve je funkcionisalo u timu Srbije – čvrsta odbrana, kontrola skoka, brza igra i kontranapadi, a proradio je i šut za tri poena.

Posle početnih 7:7 usledila je serija od 15:0 u kojoj je sa dve „trojke“ prednjačio Nikola Kalinić. Maksimalna prednost zabeležena je sredinom druge četvrtine kada je na semaforu bilo plus 21 – 43:22.

Kapiten Miloš Teodosić predvodio je ekipu u tim trenucima i sjajnim asistencijama pronalazio saigrače. Košarkaš moskovskog CSKA zabeležio je 13 proigravanja, a najviše koristi od njegovih asistencija imao je Miroslav Raduljica, koji je bio najefikasniji igrač na utakmici sa 20 poena.

Turska je u nastavku meča smanjila ubedljivu prednost, ali sem pritiska na minus 12 nisu imali snage.

Narednu utakmicu Srbija igra sutra od 14.30 protiv Italije.

Teodosić izjednačio rekord po broju asistencija na EP

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić izjednačio je rekord po broju asistencija na jednoj utakmici Evropskog prvenstva.

Plejmejker moskovskog CSKA je u današnjoj pobedi protiv Turske (91:72) ostvario 13 asistencija, isto koliko je prethodno imao Litvanac Mantas Kalnijetis.

Kalnijetis je pre dva dana na meču protiv Belgije imao 13 uspešnih dodavanja i na kratko prestigao Teodisća, koji je do tada bio suvlasnik rekorda sa 12.

Osim rekordnih 13 asistencija, Teodosić je postigao 17 poena i imao tri skoka.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.