U trendu

Favoriti smo bez obzira na protivnika

Trener vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je danas da je njegova ekipa favorit u utakmici četvrfinala Evropskog prvenstva bez obzira da li će joj protivnik biti Rusija ili Nemačka.

„Ne znamo da li će to biti Rusija ili Nemačka. Imamo trening večeras u vreme te utakmice, pa ćemo morati da se spremamo i za jedne i za druge. Ponovo smo apsolutni favoriti s kim god da budemo igrali. Četvrtfinale je najbitnija utakmica na prvenstvu, očekujem mnogo bolju igru nego do sada“, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć u Beogradskoj areni pobedila Slovačku. Izabranici Dejana Savića očekivano su savladali Slovačku i izborili plasman u četvrtfinale u kom će se u ponedeljak od 20.15 sastati s boljim iz duela Rusije i Nemačke.

Stevanović je naveo da se vaterpolo reprezentacija Srbije do sada na Evropskom prvenstvu više bavila sobom nego protivnicima.

„Iza nas je sigurna pobeda protiv Slovačke, ali možda igra u nekim segmentima nije bila na nivou koji i mi i publika očekujemo. Nije ništa strašno. Imali smo problema u napadu, malo je škripalo, nema razloga za paniku, ali odbrana je bila zadovoljavajuća. Prilaz utakmici je bio slabiji jer smo bili apsolutni favoriti, znali smo da i ako udjemo slabije da ćemo da preokrenemo rezultat“, rekao je Stevanović.

„Mi smo formu tempirali za utakmicu sa Hrvatskom i onda nam je raspored do četvrtfinala davao prostora da se posvetimo treningu i pripremama za četvrtfinalni duel koji je sigurno najbitniji“, dodao je on.  

Golman reprezentacije Branislav Mitrović naveo je da njegova ekipa pred četvrtfinale mora da podigne „psihičku spremnonst na najviši nivo“.

„Sad bi trebalo da podignemo tenziju, što se nas tiče. Dolazi četvrtfinele, utakmica u kojoj nemate pravo na grešku bez obzira s kim se igra. Trebalo bi da, pre svega, psihičku spremnost podignemo na najviši mogući nivo kako ne bismo dozvoli da se desi neko iznenadjenje, neka nepovoljna situacija po nas“, rekao je Mitrović.

„Rusi igraju mnogo bolje nego u Kazanju, dobili su Grčku, to je ekipa koja je fizički izuzetno spremna. S druge strane, imamo Nemačku koja igra slabije nego ranije, ali to je ekipa s kojom imamo uvek problema“, naveo je Mitrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar