U trendu

Fejnord pobedio Junajted, Sasuolo ubedljiv protiv Bilbaa

Fudbaleri Fejnorda pobedili su večeras na svom terenu u Roterdamu Mančester junajted sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe A u Ligi Evropa.

Jedini gol na utakmici postigao je Toni Vilena u 79. minutu, posle dodavanja Nikolaja Jorgensena po desnoj strani.

Trener skupe ekipe Junajteda Žoze Morinjo napravio je osam izmena u odnosu na utakmicu protiv Mančester sitija. Jedinu priliku u prvom poluvremenu imao je Entoni Marsijal, kada je šutirao preko gola, dok u drugom delu utakmice Zlatan Ibrahimović iz nekoliko šansi nije uspeo da postigne gol.

U drugoj utakmici u Grupi A Fenerbahče je u šestom minutu sudijske nadoknade golom Simona Kjera došao do boda protiv Zorje. Prvi gol na stadionu u Odesi postigao je Dmitro Grečiškin u 52. minutu.

Fudbaleri Sasuola pobedili su na svom terenu Atletik Bilbao sa 3:0 u utakmici prvog kola Grupe F. Sasuolo je večeras debitovao u evropskom takmičenju, pošto je u baražu pobedio Crvenu zvezdu, a sva tri gola postigao je u poslednjih pola sata utakmice. Prvi gol postigao je Pol Lirol u 60. minutu, vodjstvo je duplirao Defrel u 75. minutu, a konačan rezultat postavio je Mateo Politano u 82. minutu.

U drugoj utakmici u Grupi F Rapid je u Beču pobedio Genk sa 3:2.

Debitant u Ligi Evropa irski Dandalk odigrao je nerešeno 1:1 na gostujućem terenu protiv AZ Alkmara, u grupi D, dok je Zenit iz Sankt Peterburga u Tel Avivu pobedio Makabi sa 4:3, iako je gubio sa 3:0.

Fudbaleri Rome odigrali su nerešeno 1:1 u Plzenju protiv Viktorije u utakmici u Grupi E. Italijanski tim poveo je u trećem minutu golom Dijega Perotija iz jedanaesterca, a bod domaćem timu doneo je Marek Bakoš u 11.

U drugoj utakmici u toj grupi Austrija je u Rumuniji pobedila Astru sa 3:2.

U Grupi B, APOEL je na svom terenu pobedio Astanu sa 2:1, dok je Olimpijakos u Švajcarskoj pobedio Jang Bojs golom Estebana Kambijasa u 42. minutu.

Fudbaleri Anderlehta su na svom terenu pobedili azerbejdžansku Gabalu sa 3:1, a u drugoj utakmici Grupe C Majnc je odigrao 1:1 sa Sent Etjenom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.