U trendu

Feliks razočarana jer ne može da trči i 200 i 400 metara

Američka atletičarka Alison Feliks rekla je danas da će se na Svetskom prvenstvu u Pekingu fokusirati samo na trku na 400 metara, ne i na  duplo kraću deonicu, iako ima normu za obe discipline.

Raspored takmičenja na šampionatu sveta u Pekingu je takav da Alison Feliks ima veliki problem – polufinale na 200 metara, što je njena glavna disciplina, na programu je u četvrtak, dok je finale na 400 metara tog istog dana, odnosno samo 65 minuta kasnije.

Male su šanse da se Feliks oporavi na vreme.

„Razočarana sam. Volela bih da mogu da se takmičim u obe discipline. Ovo je zaista teška odluka. Osećala sam da sam u dobroj formi i da mogu da trčim obe trke, ali ne sa ovakvim rasporedom“, rekla je Feliks u Pekingu, dan pred početak Svetskog prvenstva.

Prošlo Svetsko prvenstvo, održano u Moskvi 2013. godine, nije ostalo u lepom sećanju američke atletičarke. Feliks je tokom finalne trke na 200 metara pala i pokidala tetivu. Njen brat, Ves, izneo je sa staze.

Na tom takmičenju Feliks je imala velike planove, cilj su joj bile tri medalje – na 200 metara i još dve u štafeti.

Tri medalje su sada, na prvenstvu u Pekingu, dostižne. Feliks planira da trči obe štafete, 4×100 i 4×400 metara. Naravno, ukoliko je treneri izaberu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.