U trendu

Felps će peti put u karijeri učestvovati na Olimpijskim igrama

Najtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps postao je prvi američki plivač koji će peti put učestvovati na Olimpijskim igrama.

Felps koji danas puni 31 godinu, noćas je na državnom prvenstvu u Omahi, u Nebraski, pobedio u trci na 200 metara delfin rezultatom 1:54,84 minuta, što je mnogo slabije od njegovog svetskog rekorda od 1:51,51 koji je postavio na Svetskom prvenstvu 2009. godine u Rimu.

On se povukao posle Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu, ali se vratio iz penzije dve godine kasnije i uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

On je 2004. prvi put uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a pet godina kasnije američki mediji objavlili su fotografiju na kojoj se vidi kako puši marihuanu. U septrembru 2014. godine ponovo je uhapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, zbog čega ga je američka plivačka federacija suspendovala.

Posle toga Felps se smirio, oženio se i dobio sina. Felpsa su noćas u Senčuri link centru gledali supruga i njihov sin Bumer star sedam nedelja.

„Posle svega što se dogodilo i što sam uspeo da se vratim, ovo (porodica) je teža stvar od bilo koje trke u kojoj sam učestvovao. Važno je što sam uspeo da završim onako kako sam želeo. Želeo sam da udjem u tim“, rekao je Felps.
 
On je najtrofejniji olimpijac sa 22 medalje i sportista je sa najviše osvojenih zlatnih olimpijskih medalja, 18.

Felps će peti put učestvovati na Olimpijskim igrama i postao je prvi američki plivač kome je to uspelo. Osim njega to je pošlo za rukom još njegovoj sunardonici plivačici Dari Tores.

„Dobrodošao u klub. Lepo je videti koliko je uzbudjen i kakvo olakšanje oseća povodom plasmana na Igre“, rekla je Tores.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar