U trendu

Fenerbahče preko produžetka do finala

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale završnog tunrira Evrolige, pošto su večeras u Berlinu posle produžetka pobedili Laboral Kuču sa 88:77 (23:15, 18:25, 14:17, 17:15, 16:5).

U finalu će igrati protiv moskovskog CSKA, koji je ranije danas pobedio Lokomotivu 88:81.

Fener je odlično počeo meč, Laboral se vratio u igru, na početku drugog poluvremena preokrenuo i vodio do poslednjeg minuta, kada je turska ekipa izjednačila i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta dominirao je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, a Fenerbahče je dodatnih pet minuta ubedljivo dobio.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bogdanović sa 18 poena, od čega devet u produžetku. Luidji Datome završio je meč sa 15 poena i šest skokova, a Jan Veseli i Ekpe Judo sa po 14.

Laboral je predvodio Janis Burusis sa 22 poena i 10 skokova. Darijus Adams postigao je 19 poena, a Kim Tili 13.

Fenerbahče je fantastično počeo utakmicu i poveo je sa 13:0, a nešto kasnije i sa 15:4, ali je Laboral odgovorio serijom 9:0 i prišao na 15:13.
Tu seriju je zaustavio Bogdanović trojkom, a Fener je do kraja prve četvrtine napravio mini seriju 8:2 i prvih 10 minuta završio vodjstvom 23:15.

U drugoj deonici Burusis je skoro sam držao svoju ekipu u igri i nije dozvolio Feneru da stekne osetniju prednost, a onda su mu se u finišu priključili Adams i drugi, tako da je Laboral na poluvreme otišao samo sa poenom zaostatka, 41:40.

Adam Hanga je na početku drugog poluvremena dao koš i Laboral je poveo prvi put na utakmici 42:41. Španska ekipa je posle toga uglavnom čuvala vodjstvo, a obe ekipe su bacile akcenat na odbranu.

Fenerbahče je pred kraj treće deonice na kratko poveo 55:54, ali je sjajni Burusis odgovorio trojkom o tablu za vodjstvo 57:55.

Burusis je na početku poslednje četvrtine postigao pet vezanih poena, a Laboral je stekao najveću prednost od sedam poena, 62:55. Fenerbahče je pokušavao da se vrati trojkama, ali nije uspevao.

Jan Veseli je sam napravio seriju od 6:0 i priveo Fenerbahče na poen zaostatka, 65:66, ali je Laboral odgovorio poenima Hange i Kima Tilija i došao do 70:65.

Luidji Datome je 48 sekundi pre kraja konačno postigao trojku za Fenerbahče, tako da je turska ekipa prišla na poen zaostatka 70:71.

Darijus Adams je potom promašio drugo slobodno bacanje, a onda je u sledećem napadu Kostas Slukas dao koš za izjednačenje, 72:72, 25 sekundi pre kraja.

Laboral Kuča nije uspela da iskoristi poslednji napad, pošto je Adams promašio šut za tri iz dobre pozicije, a onda je Kalinić uhvatio loptu i tada je vreme isteklo.

Bogdanović je na početku produžetka postigao trojku, Handa je vratio koš, posle čega je Bogdanović dao dva bacanja, Ekpe Judo dao koš, a onda Bogdanović dao još jedan koš, Slukas pogodio dva bacanja i Fener je minut pre kraja došao do velikih devet poena prednosti, 85:76.

Laboral u poslednjih nešto više od 60 sekundi nije uspeo da se snadje, tako da je Fener mirno priveo meč kraju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar