U trendu

Fenerbahče u četvrtfinalu, Bogdanović prelomio triler

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se večeras u četvrtfinale Evrolige, pošto su u gostima pobedili Lokomotivu Kubanj sa 55:52.

Istanbulska ekipa sada ima učinak od devet pobeda i jednog poraza, dok je Lokomotiva pala na 7/3. Panatinaikos ima šest pobeda, a Crvena zvezda pet, ali imaju i meč manje.

Ekipe su pred oko 7.000 gledalaca u Krasnodaru odigrale jako uzbudljiv meč i smenjivale su se u vodjstvu tokom sve četiri četvrtine. Pobednike je predvodio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 17 poena i šest skokova. Luidji Datome završio je meč sa 10 poena, a Bobi Dikson sa osam. Nikola Kalinić postigao je dva poena.

Najefikasniji u Lokomotivi bili su Viktor Klaver sa 12 poena i 12 skokova, Malkolm Dilejni sa 12 poena i Entoni Rendolf sa osam poena i 11 skokova.

Cedevita je izgubila i šesti uzastopni meč u Grupi E, pošto je večeras u Zagrebu izgubila od Unikahe sa 91:78 i tako ostala na dve pobede. Španskoj ekipi ovo je bio treći trijumf, koliko imaju i Darušafaka i Efes, koji sutra igraju medjusobni meč.

Bamberg je prekinuo seriju od tri poraza pošto je kod kuće pobedio Olimpijakos sa 72:71. Oba tima sada imaju po četiri pobede u Grupi F. Laboral Kuča je na svom terenu pobedila Himki sa 98:83 i sada ima sedam pobeda, dve više od svog večerašnjeg rivala, i jednu manje od CSKA, koji sutra gostuje Barseloni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar