U trendu

Ferari produžio ugovor sa Raikonenom do 2017.

Italijanska ekipa u Formuli 1 Ferari produžila je ugovor s vozačem Kimijem Raikonenom do kraja sezone 2017, preneli su danas britanski mediji.

Budućnost tridesetšestogodišnjeg Finca u Ferariju bila je neizvesna, pošto se razmatralo da li je uradio dovoljno da zasluži četvrtu uzastopnu sezonu u italijanskom timu.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), čelnici Ferarija odlučili su da je Raikonen najbolja opcija za podršku četvorostrukom svetskom šampionu Sebastijanu Fetelu, koji je prvi vozač ekipe.

To će biti sedma godina u Ferariju za Raikonena, koji je 2007. godine osvojio poslednju šampionsku titulu za taj italijanski tim.

Raikonen nije bio naročito uspešan u svom drugom mandatu u Ferariju, 2014. godine od njega je bio uspešniji Fernando Alonso, a prošle godine Fetel. On je ove sezone uglavnom bio iza Fetela, ali je napredovao, zbog čega je i zaslužio ugovor na još godinu dana.

Raikonen je ove sezone u osam trka četiri puta bio na podijumu, imao je dva druga i dva treća mesta.

Mediji su spekulisali da je Ferari bio zainteresovan za vozače Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verštapena, ali obojica su vezani ugovorima najmanje na po dve godine, pa je italijanski tim odustao. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.