U trendu

Fibi ne odgovara da se Srbija bori za medalje

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da Svetskoj košarkaškoj federaciji (Fiba) „ne odgovara Srbija koja se bori za medalje“, jer joj ništa ne donosi.

„Nas ne vole u utakmicama za medalju. Njima ne odgovara da je Srbija u finalima, jer FIBA ništa ne dobija od nas. Ni pare, ni marketing“, rekao je Đorđević.

„Još u prvoj utakmici sam namerno dobio tehničku, jer sam video šta nam se sprema. Srbija ima veliku košarkašku snagu, ali Srbija svetu ne odgovara u borbi za medalje. Na tržištu kosarke ne predstavljamo ništa, to su mrvice u odnosu na veliki novac koji se okreće. Mi smo federacija koja ima budžet od oko dva miliona evra i malo toga možemo da napravimo na planu međunarodnih odnosa. Ali, neke stvari koje su se desile su očigledne i reagovaćemo na njih… Pa, sam Toni Parker je rekao našem kapitenu Milošu Teodosicu: ‘Ti ovde igraš svake godine, a uopšte te ne respektuju (sudije)“, kazao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je počela ozbiljna priprema za kvalifikacioni turnir za Rio, što je cilj srpske reprezentacije. S obzirom na to da smo preskočili poslednje dve Olimpijade, imamo veliku želju da predstavljamo Srbiju u Riju. Moramo sa još više snage i elana, da budemo još jači i snažniji pred protivnicima koji nisu samo na terenu“, rekao je Đorđević .

Srbija je na Evropskom prvenstvu osvojila četvrto mesto. Do polufinala je stigla bez poraza, a potom su usledili porazi od Litvanije, a potom i od Francuske u borbi za bronzanu medalju.

Na pres konferenciji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da Aleksandar Đorđević ostaje selektor još četiri godine.

„Dogovorili smo se sa Đorđevićem da ostane selektor još četiri godine. To je odluka koja će garantovati kontinuitet i rezultate i sa te strane imamo dobru priču, ne samo kada su Olimpijske igre u pitanju, već i za naredno evropsko i svetsko prvenstvo“, rekao je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)