U trendu

Fifa traži od kandidata njihove govore u slučaju pobede na izborima

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) zatražila je danas od kandidata da joj obezbede svoje govore u slučaju pobede na predstojećim izborima za predsednika svetske kuće fudbala.

Fifa je petorici kandidata predložila i moguće odgovore za konferencije za novinare koje će se održati posle izbora, koji su zakazani za petak.

Fifu potresa najveći skandal u svojoj istoriji posle hapšenja nekolicine visokih zvaničnika zbog mita i korupcije i suspenzije predsednika Sepa Blatera zbog finansijskih malverzacija.

Jedan od kandidata za predsednika generalni sekretar Evropske fudbalske unije (Uefa) Djani Infantino rekao je da će pred kongresom Fife pričati bez straha i da će reći šta misli.

„Reći ću šta god želim. Ja sam svoj čovek“, dodao je Infantino.

Osim Infantina za predsednika Fife kandidovali su se Žerom Šampan, jordanski princ Ali bin El Husein, Tokijo Seksvejl i šeik Salman bin Ibrahim el Kalifa.

Princ Ali je juče podneo zahtev Sudu za sportsku arbitražu u Lozani da se izbori odlože zbog spora oko glasanja. On je tražio da se na izborima koriste providne glasačke kutije, ali je Izborna komisija Fife odbila taj zahtev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.