U trendu

Fjuri: Hej je prevarant, neću da boksujem sa njim

Novi svetski šampion u teškoj kategoriji britanski bokser Tajson Fjuri rekao je danas da neće boksovati protiv „prevaranta“ Dejvida Heja, koji je do sada u dva navrata odustao od njihovih mečeva.

Fjuri je u subotu uveče u Diseldorfu jednoglasnom odlukom sudija na poene pobedio Ukrajinca Vladimira Klička i preuzeo titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji u WBA, IBF i WBO verzijama.

Hej je prošle nedelje saopštio da će se vratiti boksu i da će u januaru boksovati protiv Marka de Morija.

Fjuri je rekao da neće boksovati protiv sunarodnika Heja, ali je izrazio želju za revanšom sa Kličkom.

„Hej nikada neće dobiti šansu posle svega što mi je uradio. Nikada mi neću pružiti priliku. Ako postane obavezni izazivač za WBA pojas, eto mu titula u WBA. Pustite ga da boksuje sa Fredom Kremenkom ili bilo kim i da ništa ne zaradi. Za šta god se takmiči, ja ću odmarati, neka se bori sa narednim izazivačem. Ja mu neću davati isplate“, rekao je Fjuri.

Fjuri je dodao da ga ne zanima koliko bi novca mogao da zaradi iz duela sa Hejom.

„Nije me briga ni ako kaže da mogu da zaradim 10 miliona funti, ne radi se o novcu. Naredna borba sa Vladimirom Kličkom će biti za mnogo više novca. Hej neće dobiti priliku od nas, on je varalica i prevarant. Želim da budem veliki šampion. Ono što mogu da kažem o revanšu (sa Kličkom) je da će biti eksplozivan“, rekao je Fjuri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.