U trendu

FK Borac ostao bez novca iz gradskog budžeta

Gradsko veće Čačka poništilo je danas rešenje o dodeli pet miliona dinara iz gradskog budžeta Fudbalskom klubu (FK) Borac, zbog toga što je račun kluba u blokadi.

Član Gradskog veća Vlade Milić rekao je na sednici da po zakonu nije moguće preneti novac iz gradske budžeta sportskoj organizaciji čiji je račun u blokadi.

„FK Borac je, kada je bio raspisan konkurs za dotacije sportskim klubovima, predao program i dokaze da nije u blokadi. Na osnovu toga mi smo pokušali da dodelimo dodatna sredstva kao klubu od posebnog značaja. U međuvremenu je utvrđeno da su oni u blokadi i Gradska komisija za sport predložila je da Gradsko veće poništi rešenje o dodeli pet miliona dinara“, rekao je Milić.

Prema njegovim rečima, Borac je u vrlo teškoj situaciji, a najveći problem je blokada računa zbog poreskog duga, što je prema njegovoj oceni „kamen spoticanja za normalno funkcionisanje kluba“.

„Otežavajuća okolnost je što je blokiran račun kluba zbog poreskog duga, tako da ni sponzori ne mogu da prebacuju novac na račun kluba. Rashodi su i dalje veći nego prihodi i zbog toga se javljaju problemi oko isplate zarada igračima. Igrači nijednog meseca nisu bili u situaciji da nisu primili barem deo plate. Mesečno dobijaju 50 odsto ili celu platu, što zavisi od trenutne situacije“, rekao je Milić, koji je i predsednik Skupštine Borca.

FK Borac zauzima treće mesto u Super ligi, a nakon štrajka igrača zbog neisplaćenih zarada i konstantnih finansijskih problema klub je nedavno napustio trener Nenad Lalatović, a na njegovo mesto polovinom novembra došao je Milorad Kosanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar