U trendu

FK Partizan: Skupština zakazana za 24. maj

Nadzorni odbor FK Partizan prihvatio je predlog privremenog rukovodstva kluba i zakazao vanrednu Skupštinu za 24. maj, po okončanju tekuće sezone.

„Nadzorni odbor je želeo da, osluhnuvši glas javnosti, svim zainteresovanim stranama pruži mogućnost da 12. aprila podnesu svoje kandidature, da delegatima Skupštine omogući da, u demokratskoj i fer atmosferi, izaberu buduće rukovodstvo. Umesto da legalno zakazana Skupština donese odluke, suočili smo se sa atmosferom straha, prinude i linča“, navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Kako se ističe, zainteresovane strane koje su, isprva, zahtevale Skupštinu i instirale na okončanju tzv. uzurpacije funkcija, odjednom su javno istakle da će je bojkotovati.

„Paradoksalnu i ilikvidnu situaciju produbile su opskurnim namerama za zakazivanjem vanredne Skupštine u nekom drugom terminu, na nekom drugom mestu, vaninstitucionalno, nelegalno, pravno neutemeljeno. Nadzorni odbor postavlja pitanje šta se krije iza takvih namera, da li je to zaštita integriteta kluba ili integriteta funkcija do kojih se silom valja domoći?“.

Nadzorni odbor navodi da su „nezabeležene scene nasilja nad domaćinima i gostima u centralnoj loži Partizanovog stadiona (na utakmici protiv Mladosti iz Lučana, prim. aut), najave blokade i nasilnog razbijanja Skupštine, u nedelji u kojoj prvi tim igra derbi utakmicu, ne služe na čast ni jednoj zainteresovanoj strani“.

„U situaciji u kojoj želi da sačuva dignitet institucije Partizana, da prvom timu omogući dostojanstvenu borbu za osvajanje bar jednog trofeja, konačan plasman koji mu omogućava novi, verujemo uspešan izlazak na evropsku scenu, po kojoj je u poslednjoj dekadi priznat u evropskim okvirima, a u želji da Skupština bude mesto na kojem će se, nakon svođenja ukupnih rezultata, Nadzorni odbor FK Partizan je, u skladu sa Statutom, jednoglasno doneo odluku da zakaže vanrednu Skupštinu za 24. maj“, ističe se u saopštenju, uz uverenje da će Skupština još jednom potvrditi odgovornost prema klubu, slavu i snagu Partizana i dati zamah još boljim i uspešnijim rezultatima u budućnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.