U trendu

FMP napravio brejk, vodi sa 2:1

Košarkaši FMP-a pobedili su danas u Sremskoj Mitrovici ekipu Mega Leksa sa 84:83 (24:33, 18:20, 24:13, 18:17) i tako poveli sa 2:1 u borbi za treće mesto Superlige Srbije.

Do trećeg mesta i plasmana u Jadransku ligi sledeće sezone stići će tim koji prvi dodje do tri pobede. Sledeći meč igra se u petak u Železniku od 20.00.

FMP je do pobede i brejka u gostima vodio Filip Čović koji je postigao 23 poena, najbolje ga je pratio Dragan Apić sa 18, dok je Ognjen Dobrić postigao 15.

U poraženom timu najefikasniji je bio Rade Zagorac sa 15 poena, Petar Popović i Danilo Nikolić su postigli po 12, dok su Nikola Janković i Ivica Zibac meč završili sa po 11 postignutih poena.

Izabranici Dejana Milojevića su na poluvremenu imali 11 poena prednosti, ali je FMP u trećoj deonici zaigrao dosta angažovanije i bolje u odbrani i tako stigao do izjednačenja na isteku 30 minuta igre.

U poslednjoj deonici vidjena je rezultatska klackalica, a pitanje pobednika rešio je Čović koji je pogodio dva slobodna bacanja šest sekundi pre kraja utakmice. Nikola Ivanović imao je šansu da u poslednjem napadu donese Megi pobedu, ali nije bio precizan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.