U trendu

Francuskoj trebao produžetak za Finsku

Evropski košarkaški prvak Francuska pobedom je započela odbranu titule, ali joj je trebao produžetak da u Monpeljeu pobedi autsajdera Finsku sa 97:87, u Grupi A.

Francuzi su kontrolisali meč, a u poslednjoj četvrtini su vodili i sa 14 poena prednosti, ali je onda Finska krenula da pogađa šuteve i izbori prodižetak, pošto je na kraju regularnog dela bilo 76:76. U produžetku nije bilo iznenađenja i domaćin je stekao sigurnu prednost i pobedu.

Toni Parker je predvodio Francuze sa 23 poena i pet asistencija. Nando De Kolo završio je meč sa 16 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Nikola Batum sa 16 poena i pet skokova. Žofre Lovernj imao je učinak od 13 poena i sedam skokova.

Finsku je predvodio Džamar Vilson sa 21 poenom. Dok je Peteri Koponen postigao 15, a Sasu Salin 14 poena.

Turska je u Grupi B pobedila Italiju u neizvesnoj zavrđnici 89:87, dok je Hrvatska sigurno savladala Sloveniju 80:73.

Ukrajina je bilu bliza velikog iznenađenja, ali nije uspela u finišu da napravi podvig i izgubila je od Litvanije 68:69, u Grupi D.

Litvanci su uvek ambiciozni i uvek su jedni od kandidata za medalju, ali večeras su bili blizu poraza od nesuđenog domaćina ovog evropskog prvenstva. Oslabljena Ukrajina, bez većine standardnih prvotimaca, uspela je da u finišu meča nadoknadi zaostatak od 11 poena i da od 49:60 povede sa 63:62 tri minuta pre kraja.

Nakon toga je nastala rezultatska „klackalica“, da bi Jonas Mačijulis minut i 52 sekunde pre kraja pogodio bacanja za vođstvo Litvanije 69:68. Oba tima su posle toga promašivala šuteve, ali se rezultat nije menja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.