U trendu

FSS podržao Infantina u trci za predsednika Fife

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da će FSS na izborima za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) podržati Djanija Infantina.

„Fudbalski savez Srbije je jedan od pet evropskih nacionalnih saveza koji je pokrenuo inicijativu da Djani Infantino bude predložen za funkciju predsednika Fife. Duboko verujem da ta činjenica adekvatno svedoči o našim planovima, kao i značaju kojeg zauzimamo u pokrenutoj misiji da dosadašnji generalni sekretar Uefa bude izabran na mesto prvog čoveka svetskog fudbala“, rekao je Karadžić za sajt FSS.

Karadžić je naveo da smatra da je Infantino spreman za funkciju prvog čoveka Fife.

„Infantino se profesionalnim, stručnim i dugogodišnjim radom istakao kao moderni i kvalitetni fudbalski radnik, u potpunosti spreman da zauzme najviše mesto u najpopularnijem svetskom sportu. Zbog svega navedenog, FSS snažno stoji na uverenju da je Djani Infantino najbolji kandidat za izbor na mesto predsednika Fifa“, dodao je Karadžić.

Članice Fife će naslednika Sepa Blatera izabrati 26. februara u Cirihu.

Pored Infantina, kandidati za predsednika svetske kuće fudbala su i Žerom Šampanj, šeik Ebrahim El Kalifa, Tokio Seksvejl i jordanski princ Ali Bin El Husein.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar