U trendu

FSS poklonio opremu klubovima iz Šida, Kovačice i Novog Sada

Fudbalski savez Srbije (FSS) dodelio je danas opremu klubovima iz Kovačice, Šida i Novog Sada, čime je nastavljena velika akcija pomoći klubovima u zemlji.

FSS je ranije dodelio opremu klubovima iz Grocke, Surčina, Prokuplja, Kuršumlije, Žitoradje, Lebana, Merošine, Novog Beograda, Zemuna i drugih mesta. Predsednik nacionalnog savea Slaviša Kokeza obećao je da će pomoć biti dodeljena za 250 klubova.

Delegaciju FSS činili su Kokeza, predsednik FS Vojvodine Dragan Simović, zamenik generalnog sekretara FSS Jovan Šurbatović i koordinator u sportskom sektoru FSS Vladimir Petrović – Pižon. Ona je u Šidu, Kovačici i Novom sadu podelila velike količine opreme „onima kojima je najpotrebnija“, u cilju „uspešnog razvoja raznih klupskih kategorija“.

Iz fudbalskog saveza opština Kovačica i Opovo oprema je otišla sledećim klubovima: Borac Sakule, Dolina Padina, Slavija Kovačica, Vojvodina Crepaja, Radnički Beranda, Polet Idvor, Spartak Debeljača, Unirea Uzdin, Pobeda Samoš, Omladinac 1927 Opovo i Tempo Sefkerin.

Klubovi iz Fudbalskog saveza Šida koji su dobili opremu su: Radnički Šid, Sloba Erdevik, Graničar 1924 Adaševci, Jedinstvo Morović, Hajduk Višnjićevo, Obilić 1993 Kukujevci, Omladinac Molovin, Bingula, Jednota Šid, Bačinci, Sindjelić Gibarac, Jedinstvo Ljuba, Napredak Vašica, Sremac Berkasovo, Bratstvo Sot, Borac Ilinci, FKGraničar Jamena, Omladinac Batrovci, Bikić i ORadnički Šid.

Klubovi najnižeg ranga koji pripadaju fudbalskom savezu grada Novi Sad dobili su novu opremu,a to su: Susek, Bačka Begeč, Železničar Novi Sad, Fruškogorski Partizan Bukovac, FKČenej, Moskva Budisava, Borac Rakovac, Fruškogorac Sremska Kamenica, Novi Sad 1921, Centar Novi Sad i Jedinstvo Rumenka.

„U svojoj kampanji za predsednika FSS najavio sam da će jedan od prioriteta u mom radu biti pomoć klubovima nižeg ranga takmičenja na teritoriji Srbije. Počeli smo sa tom akcijom i mislim da je zaista uspešno sprovodimo širom Srbije. Bili smo u mnogim mestima, a danas u Kovačici, Šidu i Novom Sadu, tako da smo u prvoj fazi obišli i grad Beograd, ali i istočnu i zapadnu Srbiju, sada i Vojvodinu“, rekao je Kokeza na povratku iz Vojvodine.

Predsednik FSS je najavio nastavak ove akcije, ali i drugih.

„Ne želim da ljudi koji vode fudbalsku organizaciju sa mnom na čelu sede u svojim kancelarijama, već da dodju do svakog kluba i udju medju narod, da čujemo kakvi su problemi sa kojima se klubovi suočavaju. Od infrastrukture do opreme, i da ih rešavamo u skladu sa mogućnostima koje imamo. Tako smo i započeli ovu akciju, koja je od velikog značaja za klubove, jer do sada je je više od 200 njih dobilo opremu“, rekao je Kokeza.

„U narednoj godini ove aktivnosti i akcije biće još intezivnije. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na boljoj infrastrukturi koja bi deci omogućila da se okrenu sportu, imaju bolju, zdraviju budućnost i misli da činimo dobru stvar“, rekao je Kokeza.ž

FSS pomaže regionalnim savezima i klubovima dodelom opreme i izgradnjom veštačkih terena. Iz saveza je saopšteno da će „narednih dana“ biti poznato kojim opštinama, fudbalskim centrima i klubovima će doći pomoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar