U trendu

Fudbaleri Partizana: „Dupla kruna“ i Liga Evrope obaveza

Fudbaleri Partizana Darko Brašanac i Valeri Božinov izjavili su da je obaveza crno-belih napad na „duplu krunu“ i plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

„Pred nama ima više ciljeva koje svakog leta postavimo ispred sebe, imamo ambicije u sva tri takmičenja. Dosta vremena ima do prve utakmice, a na ruku ma ide što krećemo od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Došli su novi igrači, 15 dana više imamo da se spremimo i upoznamo, ne sumnjam da ćemo spremni dočekati prvu utakmicu”, rekao je Brašanac novinarima na SC Teleoptik na prvom okupljanju u novoj sezoni.

Vezista crno-belih i zamenik kapitena nije isključio mogućnost da u ovom prelaznom roku napusti Partizan.

„Videćemo, uvek postoji opcija. Na raspolaganju sam, imam ugovor i ništa se kod mene ne menja. Imam i dalje veliki motiv da nastupam i tako mora da razmišlja svaki igrač u Partizanu. Ne znam šta nosi budućnost, ali trudim se da budem fokusiran”, naveo je Brašanac.

Napadač crno-belih Valeri Božinov istakao je da crno-beli svake godine imaju visoka očekivanja, shodno renomeu i istoriji kluba.

„Očekivanja su da budemo još bolji i još jači. Naravno imamo tri cilja što su ulazak u Ligu Evrope, borba za titulu i da osvojimo Kup. Naravno, to obavezuje Partizanova istorija, svake godine moramo da napadnemo tri cilja. Ubeđen sam da će ekipa biti još jača. Nadam se ćemo imati sreće da uđemo u Ligu Evrope i naravno da se borimo sa Zvezdom za titulu“, rekao je Božinov.

On je izjavio da očekuje tešku i neizvesnu sezonu, ali da svi igrači Parizana moraju da budu svesni velike odgovornosti.

„Kada nosiš grb Partizana to daje dodatnu obavezu. Znaš da moraš da daš maksimum na svakom treningu i meču. Ja kao iskusan treba da pomognem mlađim igračima“, rekao je Božinov i dodao da mora da dodatno poveća golgeterski učinak.

„Kada smo završili poslednju utakmicu trener Tomić mi je rekao da naredne sezone moram da dam duplo više od 18 golova, koliko sam dao. Uz to, poručio mi je da imam kvalitet i da moram da ga pokažem, sa čime se slažem. Ima veliku volju da se pokažem, ali ne zavisi igra samo od mene. Nemamo Mesija i Ronalda u timu, već kolektiv” dodao je bugarski internacionalac.

Napadač Partizana je istakao da ima veliku želju da ostane, ali da postoji plan da ode ukoliko stigne ponuda koja bi zadovoljila Partizan.

„Voleo bih da ostanem, ali ako idem, onda će to biti samo u slučaju dobre ponude koja će zadovoljiti klub. Neću da idem za džabe već da bih pomogao Partizanu. Partizan me je vratio u fudbal, pomogao mi je, dao ruku i moram da mu vratim. Zavoleo sam Partizan jer mi je pomogao u teškom trenutku karijere“, zaključio je Božinov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar