U trendu

GGG zaustavio Bruka u pet rundi, Britanac borben, ali nemoćan

Svetski bokserski šampion srednje kategorije Genadij Golovkin zaustavio je večeras u pet rundi izazivača Kela Bruka, čiji je trener bacio peškir i tako prekinuo borbu u Londonu.

Golovkin je tako odbranio titule u verzijama WBC, IBF i IBO, a popravio je svoj skor na 46 pobeda, bez poraza, uz 33 nokauta. Kazahstanski bokser ima i pojas u verziji WBA, ali taj pojas nije bio u igri večeras.

Bruku je ovo bio prvi poraz u karijeri i sada ima skor od 35 pobeda i jednog poraza, uz 26 nokauta. Britanac je ostao šampion u velter kategoriji u verziji IBF.

Bruk u trenutku prekida nije bio u neposrednoj opasnosti, niti je bio ošamućen, ali je njegov trener Dominik Ingl je ocenio da bokser nema šanse da bilo šta uradi. Golovkin, popularni GGG, u tom trenutku je napadao udarcima u telo svog rivala, koji je od prve runde imao probleme sa okom.

Bruk je pre toga zaradjivao poene čistim udarcima, naročito aperkatima i drugim posebnim datcima, ali njima nije pravio nikavu štetu rivalu.

„Nisam osetio nikakvu posebnu snagu. On je vešt i vrlo dobar bokser, ali nema šta da traži u srednjoj kategoriji“, rekao je Golovkin posle meča.

Bruk je bio razočaran posle borbe.

„Desno oko mi je otišlo nekoliko rundi pre kraja. Vrlo sam razočaran, imao sam mnogo toga još da pružim. Verujem da bih preuzeo kontrolu nad borbom od sredine pa do kraja“, rekao je Bruk u ringu posle meča.

Golovkin je govorio o svojim daljim planovima i kazao je da želi da osvoji jedini pojas koji mu fali – WBO od Bilija Džoa Sandersa, što mu je dugoročni cilj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.