U trendu

Ginzburg i Velš: Pobedio je bolji tim

Selektor koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije ČeÅ¡ke Ronen Ginzburg ocenio je da je Srbija zasluÅŸeno pobedila njegovu ekipu u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira.

„ZasluÅŸili su pobedu. U prvom poluvremenu smo ih previÅ¡e poÅ¡tovali, ali smo ipak bili u igri, sa osam-devet poena zaostatka. U drugom poluvremenu je sve bilo oko rotacije i iskustva igrača. Činjenica je, Å¡to ne krijemo, da nismo u istoj formi kao Å¡to smo bili na Evrobasketu. Imali smo samo 14 treninga zajedno. To nije izgovor, to je činjenica. ČeÅ¡ka nije kao Srbija i drugi veliki timovi, nemamo mnogo talenata“, rekao je Ginzburg.

Srbija je večeras pob edila sa 96:72 i tako se plasirala u finale turnira.

„NaÅ¡ cilj je bio da prodjemo u polufinale i proÅ¡li smo. Nismo igrali toliko dobro, ali smo ispunili cilj.. Lepo je bilo igrati u Beogradu i videti ovo. Srbija je koÅ¡arkaÅ¡ka zemlja, lepo je to videti, ali većina drugih zemalja voli fudbal i hokej na ledu. UÅŸivali smo ovde. Voleo bih Srbija da ode na Igre, jer je to zasluÅŸila“, rekao je Ginzburg.

Kapiten ČeÅ¡ke JirÅŸi VelÅ¡ sloÅŸio se sa svojim trenerom.

„Čestitam domaćem timu na plasmanu u finale. Nema drugog načina nego reći da nas je nadigrao tim koji je bio favorit. To su dokazali. Za pobedu nam je trebalo čudo, kombinacija nas igranja zaista dobro i domaćeg tima igranja zaista loÅ¡e. Srpski tim je bio izuzetan u svim elementima igre“, rekao je VelÅ¡.

On je kazao da mu je bila čast da se bori za Olimpijske igre.

„Za ČeÅ¡ku igram 18 godina i ovo mi je prvi put da sam se borio za Olimpijske igre. Turnir je kratak i nama je odlučujuća utakmica bila protiv Letonije. Ipak, ovo je bilo sjajno iskustvo. MoÅŸemo da idemo kući uzdignuta čela“, rekao je VelÅ¡.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar