U trendu

Gocić i Nikić: Prešli smo igricu, sada neka proba neko drugi

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je večeras da je njegova ekipa osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama ušla u večnost i istakao da ne postoji bolji način da se oprosti od nacionalne selekcije.

„Kao što smo rekli dok smo se radovali – osvojili smo sve! Uspeli smo da se upišemo zlatnim slovima na stranice istorije. Ovo što smo mi uradili nikome do sada nije pošlo za rukom, da budemo svetski, evropski i olimpijski šampioni. Još nismo svesni svega, ali bucko (selektor Dejan Savić) nam je rekao u svlačionici da smo dotakli večnost i ja se slažem s njim. Ali, ajde da pustimo da prodje malo vremena, pa ćemo da pričamo o tome“, rekao je Gocić novinarima u Rio de Žaneiru.

Vaterpolo reprezentacija Srbije postala je večeras olimpijski šampion, pošto je u finalu u Rio de Žaneiru pobedila Hrvatsku sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

Reprezentacija Srbije je tako, posle bronzanih medalja u Pekingu i Londonu, stigla do svog prvog zlata na Olimpijskim igrama i objedinila titule svetskog, evropskog i olimpijskog šampiona.

„Što se tiče moje ekipe, mogu da kežem da sam jako srećan čovek i ponosan što sam imao priliku njih da predvodim, ako može tako da se kaže. Nevidjena čast. Ja i moj kum (Slobodan Nikić) smo uspeli da zadnjom utakmicom u reprezentaciji donesemo zlato, da se poklonimo svima, da se zahvalimo… Prešli smo igricu, sada neko proba neko drugi“, rekao je Gocić.

Vaterpolisti Srbije nisu dobro počeli turnir u Riju, ali su na kraju ipak stigli do zlata.

„Dva puta smo bili u šoku, pred ispadanjem, ali smo jedni druge bodrili, držali smo se, bilo je i suza, svega… Što bi reko naš brat Manda (Dušan Mandić) digli smo se kao ptica Feniks iz pepela“, rekao je kapiten Srbije.

Zajedno sa Gocićem od reprezentacije se oprašta i Slobodan Nikić.
 
„Oproštaj kao iz sna. Tolike godine smo trenirali i sanjali sve ovo. Pogotovo Žile i ja. Odrasli smo zajedno i ovo je vrhunac. Osvojili smo sve… Od kad je Žile kapiten mi nijedno takmičenje nismo završili bez zlata, što je neverovatan podatak. Evo, osvojili smo i olimpisko zlato i skinuli smo to breme s vrata, razbili smo maler i novim generacijama će biti lakše“, rekao je Nikić.

On je naveo da red da u reprezentaciju „dodju neki mladji“.

„Žile i ja smo dugo u reprezentaciji, od 2002, mnogo smo prošli… Red je da dodju neki mladji, da daju neku novu energiju. Presrećan sam što na ovaj način završavam reprezentativnu karijeru“, rekao je on,

Selektor Srbije Dejan Savić i ovoga puta nije želeo da skoči u bazen posle osvajanja medalje.

„To je najveći problem, mamio sam ga, ali nisam smeo da mu pridjem. Čovek neće i to treba ispoštovati“, rekao je Nikić.

On je nakon toga rekao i šta misli o selektoru Saviću.

„On je mega car, on je verovao u nas i dao nam je snagu… Takav šmeker, takav tip… On je legenda kakve nema, vi ne možete da zamislite koja je to energija, koliko on nas bordi, voli, možda je i najzasliužniji za ove naše uspehe“, rekao je Nikić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.