U trendu

Gocić zadovoljan plasmanom u polufinale

Vaterpolista Srbije Živko Gocić rekao je da je njegova ekipa kontrolisala današnju četvrtfinalnu utakmicu na olimpijskom turniru protiv Španije i da očekuje veliku borbu za finale.

„Stresna utakmica, četvrtfinale je dan D, prvo finale na turniru, u žargonu rečeno, ili si pukovinik ili pokojnik. Ovog puta nam je uspelo, kao i mnogo puta do sada, da budemo pukovnici i od sveg srca čestitam saigračima na ogromnoj želi i veri da možemo da prebrodimo sve situacije i krize. Danas smo od početka držali konce u svojim rukama, nisu nas poremetili neki promašaji u napadu, koncentrisali smo se na odbranu i odatle crpeli snagu za ono što smo stvarili pred protivničkim golom i u tome smo potpuno uspeli“, rekao je Gocić novinarima u Rio de Žaneiru. 

Vaterpolisti Srbije plasirali su se danas u polufinale Olimpijskih igara pošto su pobedili Španiju sa 10:7.

„Na početku treće četvrtine Španci su sa 7:3 sa dva brza i laka gola prišli na 7:5, ali ni to nas nije poremetilo, ostali smo do kraja koncentrisani, složni i tvrdi u odbrani i uspeli da privedemo utakmicu kraju“, naveo je Gocić.

Polufinale je na programu u čevrtak, a protivnik Srbiji biće pobednik duela Grčke i Italije.

„Ne bih da prognoziram, obe ekipe imaju prednosti i mane u odnosu na nas. Polufinalna utakmica je drugo poredu finale od tri finala. Očekujem veliku borbu, pokušaćemo da se što bolje pripremimo i damo sve od sebe. Ako budemo čvrsti i verujemo, mislim da imamo snage da se plasiramo u finale“, rekao je Gocić.

Košarkašice Srbije su se takodje plasirale u polufinale olimpijskog turnira, Gocić im je zahvalio na čestitkama, ali je i čestitao srpskim sportistima na današnjim rezultatima.

„Davor Štefanek je u finalu, pašće i prva medalja. Neću da pričam ništa, neka bude koja bude. Želim sreću i onima koji tek treba da igraju u četvrtfinalu. Idemo dalje, samo pozitivno“, rekao je Gocić.

Srpski vaterpolista Nikola Jakšić rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Španiju, ali da treba da zaboravi taj duel i okrene se polufinalu.

„Čekamo protivnika, nadamo se da ćemo biti još bolji. Danas je odličan dan za sve nas u Riju, nadam se da ćemo biti još bolji za dva dana. Nadam se i da će Štefanek da osvoji zlato i da će sve biti kako treba“, rekao je Jakšić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.