U trendu

Golden stejt nadomak trofeja u NBA ligi

Košarkaši Golden stejta pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka na svom terenu Klivlend sa 104:91 i pored briljantne partije Lebrona Džejmsa, i tako poveli u finalu plej-ofa NBA lige sa 3:2 u seriji.

Golden stejt je do trijumfa predvodio Stefon Kari sa 37 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Drejmond Grin postigao je 16, uz devet uhvaćenih lopti, dok je Andre Iguadala dodao 14.

U ekipi Klivlenda istakao se Lebron Džejms sa „tripl-dabl“ učinkom od 40 poena, 14 skokova i 11 asistencija, a Tristan Tompson je dodao 19, uz 10 skokova.

Golden stejt je dobrom igrom u drugom poluvremenu stigao do preokreta, a odlučujuću seriju od 19:5, kojom su prelomili utakmicu, napravili su u poslednjoj deonici i tako došli na korak od osvajanja trofeja u NBA ligi.

Klivlend je i u ovom meču nastupio u skraćenoj rotaciji, pošto su Kajl Irving i Kevin Lav završili sezonu zbog povreda.

„Bilo je zabavno, ali će moje partije značiti samo ako osvojimo titulu. Igrači ostavljaju pečat samo kada osvoje titulu“, rekao je Kari posle utakmice.

S druge strane, Lebron Džejms, koji je sinoć ostvario drugi „tripl-dabl“ u finalnoj seriji, izjavio je da veruje da njegova ekipa može da dođe do trofeja NBA lige.

Šesta utakmica finala plej-ofa NBA lige igraće se u noći između utorka i srede, a domaćin će biti Klivlend.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.