U trendu

Golden Stejt nastavio seriju, Bjelica i Jokić neprimetni

Košarkaši Golden Stejta, aktuelnog šampiona NBA lige, pobedili su rano jutros na svom terenu Toronto sa 115:110 i tako ostvarili 12. uzastopnu pobedu na početku sezone.

U ostalim mečevima, Minesota i Denver su zabeležili pobede, ali skoro bez ikakvog doprinosa srpskih internacionalaca.

Golden Stejt je do pobede predvodio Stef Kari sa 37 poena, dok je Klej Tompson dodao 19, a Endru Bogut 13, za trijumf do koga ekipa nije lako došla. Voriorsi sada imaju 12:0 i fale im još tri pobede da izjednače rekord lige, koji zajednički drže Vašington iz sezone 1948/49. i Hjuston ’93/4.

Demar Derozn i Kajl Laouri postigli su po 28 poena za Toronto, koji nije uspeo da u finišu napravi preokret.

Minesota je zabeležila novu pobedu u gostima, pošto je pobedila Majami sa 103:91. Timbervulfsi tako ove sezone na gostovanjima imaju skor 5:1, a kod kuće 0:5.

„Mislim da nam gostovanja odlično dođu. Jedna od radosti igranja u gostima je što su svi protiv vas, osim vaših saigrača“, rekao je posle utakmice Endru Vigins, koji je predvodio svoj tim sa 24 poena.

Zek Lavin postigao je 17, a Šabaz Muhamed 16 poena za Vulfse. Nemanja Bjelica je igrao nešto više od 15 minuta, ali je promašio svih sedam šuteva iz igre, uključujući i dva puta ceo obruč sa linije za tri poena. On je na svoj konto upisao i četiri skoka i dve blokade.

Majamiju nije pomogao ni sjajni Hasan Vajtsajd, koji je utakmicu završio sa „tripl-dabl“ učinkom od 22 poena, 14 skokova i čak 10 blokada.

Denver je u gostima pobedio Nju Orleans sa 115:98, a ekipu je do trijumfa predvodio Danilo Galinari sa 32 poena, što mu je lični rekord u sezoni.

Pelikansi su pored uloge autsajdera imali dodatni problem pošto je njihov najbolji igrač Entoni Dejvis u prvoj četvrtini povredio rame i morao je da izađe iz igre. To nije bio jedini problem sa povredama Nju Orleansa, ali se ekipa i tako držala u igri do poslednje četvrtine, kada su gosti napravili veliku razliku.

Nikola Jokić je u pobedničkom timu igrao samo 40 sekundi i za to vreme je uhvatio jednu loptu u odbrani.

Najefikasniji u Pelikansima bio je Rajan Adams sa 24 poena.

Detroit je kod kuće posle velike borbe pobedio Klivlend sa 104:99. Lebron Džejms postigao je 23 od svojih 30 poena u prvom poluvremenu, u kojem je njegov tim uglavnom vodio.

Džejms je u tom periodu izbio na 19. mesto liste najboljih strelaca NBA svih vremena, ali se Detroit nije predavao.

Pri vođstvu Klivlenda 97:93, gosti su počeli da fauliraju centra domaćih Andrea Dramonda, koji penale šutira samo 40 odsto, ali ova taktika nije upalila, pošto je jutros pogađao sa linije za slobodna bacanja.

On je penalima doneo Pistonsima vođstvo 98:97 dva minuta pre kraja, a Klivlend je u finišu napravio seriju grešaka. Prvo je udvojeni Džejms dodao loptu Kvinu Lavu, koji je promađio iz ćoška.

Nakon ispuštenog napada Detroita, Džejms je ponovo izgubio loptu, a u sledećem napadu je Timofej Mozgov promašio 20 sekundi pre kraja. Redži Džekson je 13,8 sekundi pre kraja pogodio oba penala za 102:99 13,8 sekundi pre kraja, a gosti nisu uspeli da dođu do preokreta.

Detroit je tako prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza. Dramond je utakmicu završio sa 25 poena i 18 skokova, tako da je u svih 11 utakmica ove sezone imao „dabl-dabl“ učinak.

Rezultati utakmica igranih u noći između utorka i srede:

Vašington – Milvoki 115:86

Bruklin – Atlanta 90:88

Detroit – Klivlend 104:99

Majami – Minesota 91:103

Njujork – Šarlot 102:94

Nju Orleans – Denver 98:115

Golden Stejt – Toronto 115:110

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.