U trendu

Golden stejt upisao i 22. pobedu, tripl-dabl Vestbruka

Košarkaši Golden stejta upisali su i 22. pobedu od početka sezone u NBA ligi, pošto su u noći izmedju nedelje i ponedeljka u gostima savladali Bruklin sa 114:98.

Voriorsima je ovo 12. uzastopna pobeda na gostovanjima čime su izjednačili NBA rekord Njujork niksa još iz sezone 1969/70.

Najefikasniji u redovima šampiona NBA lige bio je Stefon Kari sa 28 poena, Drejmond Grin je utakmicu završio sa 22 postignuta poena, dok je Klej Tompson ubacio poen manje.

U Bruklinu je najbolji Tadeus Jang sa 25 poena i 14 skokova.

Košarkaši Oklahome su na svom terenu pobedili Sakramento sa 98:95, a najzaslužniji za taj trijumf bili su Rasel Vestbruk i Kevin Durent.

Vestbruk je imao „tripl-dabl“ učinak, treći put od početka sezone, pošto je postigao 19 poena, a imao je i 11 skokova i 10 asistencija.

Durent je ubacio 20 poena, uhvatio je deset lopti, imao je četiri asistencije, ali i deset izgubljenih lopti. Izgubljene lopte Durenta pale su u drugi plan, pošto je 4,4 sekunde pre kraja utakmice pogodio odlučujuća slobodna bacanja za pobedu svoje ekipe.

U redovima Sakramenta najefikasniji je bio Rudi Gej sa 20 poena.

Detroit je na svom terenu bio bolji od Los Andjeles lejkersa sa 111:91 i tako upisao četvrtu vezanu pobedu.

Kantavijus Koldvel-Poup je postigao 22 poena u pobedi Pistonsa, Redži Džekson je dodao dva poena manje, dok je Andre Dramond ubacio 18 poena uz 15 skokova.

Kod Lejkersa je najefikasniji bio Lu Vilijams sa 21 poenom, dok je Džulijus Rendl ostvario „dabl-dabl“ učinak sa 15 poena i 11 skokova.

Košarkaši Dalasa su u gostima pobedili Vašington na 116:104.

Najefikasniji u redovima Dalasa bio je Vesli Metjuz sa 36 poena, koji je postigao čak 10 trojki, dok je Dirk Novicki utakmicu završio sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U poraženom timu najbolji je bio Džon Vol sa 28 poena, 10 asistencija, pet ukradenih lopti i četiri skoka.

Memfis je na svom terenu savladao Finiks sa 95:93.

Pobedu Memfisu, 12. od početka sezone, doneo je Džef Grin zakucavanjem 0,5 sekundi pre kraja utakmice.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Mark Gasol sa 22 poena, dok je Grin ubacio 10. U redovima Finiksa najbolji je bio Erik Bledso sa 23 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.