U trendu

Golmanki SAD Houp Solo ne smeta zadirkivanje Brazilaca

Golman ženske fudbalske reprezentacije SAD Houp Solo rekla je danas da joj ne smeta skandiranje i zadirkivanje brazilskih navijača na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru povodom virusa zika.

Selekcija SAD debitovala je sinoć na Olimpijskim igrama pobedom protiv Novog Zelenda od 2:0.

Utakmicu na stadionu Mineirao kapaciteta 60.000 mesta, pratilo je skoro 10.000 ljudi koji su uglavnom zadirikvali golmana SAD.

Oni su joj uzvikivali „zika, zika“ podsećajući na virus zbog kojeg su mnogi sportisti odustali od Igara.
 
„Drago mi je što su se navijači zabavili. Ako su to učinili na moj račun, onda za njih bolje“, rekla je Solo.

Brazilci su ljuti na Solo pošto je nedavno postavila na društvene mreže svoju fotografiju sa šeširom na glavi preko kojeg je stavljena mreža za komarce.

Nekoliko dana pre Igara ona je okrivila američke medije da su širili strah od virusa zika i ukazivali na druge probleme uoči početka takmienja. Solo je rekla da su mediji bili „zaista grubi prema Brazilcima“.

Solo je navela da tokom utakmice nije shvatila da joj navijači uzvikuju „zika“, već da je mislila da uzvikuju uobičajene parole koje koriste navijači lokalnih klubova kada golmani izvedu udarac tokom utakmica.

„Nadam se da će navijači to ostaviti i da će shvatiti da se Houp izvinila Brazilcima. Greške se ponekad naprave. Navikli smo da nam zvižde u drugim zemljama, pa nam to nije strano. Nadam se da će Brazilci ceniti ono što pokušavamo da uradimo u fudbalu i ostaviti prošlost“, rekla je selektorka SAD Džil Elis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.