U trendu

Gošić: Jagodina treba da igra kao u poslednje dve utakmice

Trener Jagodine Miljojko Gošić rekao je danas da njegovi fudbaleri mogu da budu optimisti protiv Borca ako budu igrali kao u mečevima u kojima su osvajali po bod.

„Ako ponovimo u bilo kom obimu igru sa one dve utakmice, nemamo razloga bilo koga da se plašimo. Nismo, naravno, ni u situaciji da pretimo, niti se time bavimo. Realno gledajući, možemo već sada da igramo na jednom nivou, sa nadom i realnim optimizmom da možemo na svom terenu da pobedimo“, rekao je Gošić na konferenciji za novinare u Jagodini.

„Ćurani“ u prvih sedam kola ove sezone nemaju ni jednu pobedu, a učinak im je pet poraza i dva remija u poslednja dva kola, protiv Spartaka i Rada, oba u gostima.

„U obe smo bili blizu pobede i na korak do šest bodova. Naročito smo dobro odigrali prvo poluvreme na Banjici. Jedini izlaz i recept tražili smo na terenu i tražili smo u radu. Ja drugi recept ne mogu da ponudim. Jagodina iz dana u dan raste i sazreva u respektibilan tim koji može dostojanstveno da se takmiči u ligi“, rekao je Gošić.

Borac je posle tri početne pobede zabeležio tri poraza i jedan remi. Trener Jagodine je kazao da je to stabilan i „na svoj način poseban“ klub.

„Ovog puta doveo je harizmatičnog trenera, sa izvedenim autoritetom, to je trener Crvene zvezde. Ekipa je razigrana i ima dobru igru“, rekao je Gošić.

Skorašnje pojačanje Jagodine Aleksandar Stojimirović je veliki optimista.

„Naša ekipa je jako mlada, ali talentovana. Vidi se ozbiljan rad i da lepo stojimo na terenu. Ta dva nerešena rezultata su put kojim treba da idemo. Realno, na Banjici je trebalo da materijalizujemo tu dobru igru, pogotovo u prvom poluvremenu“, rekao je Stojimirović.

„Novi trener je jako temperamentan. Sigurno je da Borac ima ulogu favorita u ovoj utakmici, ali, sa druge strane, mi nemamo razloga da se plašimo ako ponovimo utakmicu sa Banjice“, rekao je Stojimirović.

Jagodina i Borac sutra od 20.00 igraju prvu utakmicu osmog kola Super lige.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.