U trendu

Grbić: Bili smo na korak od sna

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa dala sve od sebe na završnom turniru Svetske lige i da mu je žao što u današnjoj finalnoj utakmici protiv Francuske to nije krunisala zlatnom medaljom.

Odbojkaši Srbije nisu danas uspeli da trijumfuju na završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru, pošto su u finalu izgubili od Francuske sa 0:3 u setovima.

„Najžalije mi je što nismo odigrali kao što smo igrali u poslednje dve utamice, ali da nam je neko na početku rekao da ćemo igrati u finalu, sigurno je da bismo svi potpisali. Bili smo na korak od sna i žao mi je što to nismo krunisali zlatom“, rekao je Grbić posle utakmice.

„Odigrali smo dobar turnir, momci su se trudili, dali sve od sebe. Mnogima je ovo prvo finale, siguran sam da će nam ovo iskustvo dobro doći za naredne mečeve“, dodao je on.

Najbolji bloker turnira Srećko Lisinac rekao je da mu je drago zbog te nagrade, ali da bi se lepše osećao da je sa ekipom osvojio zlato.

„Možemo biti zadovoljni drugim mestom u Svetskoj ligi, potajno smo se nadali ali realna slika pre turnira nije bila da se nađemo na postolju. Odigrali smo sjajan turnir, kada bilo najteže vraćali smo se u meč, ali to danas nije moglo. Možda smo istrošeni od prethodnih mečeva, ali i Francuzi su imali lakši put do finalnog turnira“, rekao je on.

„Drago mi je to sam dobio nagradu, ali mnogo bih se lepše osećao da smo osvojili zlato i otpevali himnu ispred Amerikanaca i Francuza. Nadam se da ćemo to uspeti sledeće godine“, dodao je Lisinac.

Reprezentativac Srbije Marko Ivović rekao je da žali što je ekipa porazom završila turnir.

„Dali smo sve od sebe i trudili se, ovo je bio uspešan turnir. Sve ovo sa selektorom Nikolom Grbićem prve godine – zadovoljan sam. Ne mogu da budem nezadovoljan, ali ostaje žal za izgubljenom utakmicom. Potrudićemo se da osvojimo naredno takmičenje“, rekao je Ivović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar