U trendu

Grbić: Nije lepo priznati, ali Francuska je bolja od nas

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije rekao je danas da je Francska zasluženo danas pobedila njegovu ekipu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i rekao je da tim treba da nastavi da se popravlja i da radi na nedostacima.

“Mislim da su u ovom momentu i Rusija i Francuska jače ekipe od nas. Nikada to nije lepo da se prizna, ali to je nešto što ja govorim momcima od prvog dana: daj da uradimo sve što možemo, a ako oni igraju fenomenalno i bolje od nas i zasluženo nas pobede, svaka čast, izgubili smo od boljih. To se desilo večeras i u tom smislu treba čestitati Francuzima jer su odigrali bolji meč od nas”, rekao je Grbić nakon poraza od Francuske 3:1.

Selektor je kazao da je Francuska igrala bolje tokom većeg dela meča, osim u trećem setu i da je to “rezime cele utakmcie”.

“Ne mogu da kažem ‘jao, pogrešili smo taktički ili tehnički’…Moramo da napredujemo, da se naučimo da igramo pod pritiskom, da naučimo da igramo protiv boljih od sebe i da se ne predajemo do kraja, bez obzira što su se stvari iskomplikovale na terenu i što nam rezultat ne ide u korist”, rekao je Grbić.

“Jednostavno, to nije uvek lako uraditi. Toga sam svestan, i naravno da je to lakše uraditi protiv Estonije nego protiv Francuske ili Rusije, ali ako želimo da napravimo neki rezultat i da se borimo protiv ovih ekipa, moramo da napravimo korak napred”, rekao je selektor.

Srbiju čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre sledeće godine.

“Mi sada treba da izvučemo pouke iz ovog turnira, da vidimo šta smo uradili dobro, šta loše. Mislim da smo ispunili predviđeni plan i sada hoću da vidim da li su plan i način na koji smo ga ispunili bio pogrešan ili je ovo naš maksimum, a nakon toga da krenemo da radimo na stvarima koje možemo da poboljšamo”, rekao je Grbić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar