U trendu

Grizman: Srećni smo kao mala deca zbog plasmana u finale

Francuski fudbaler Antoan Grizman, sa dva gola junak pobede nad Nemačkom (2:0) u polufinalu Evropskog prvenstva, rekao je da nijednog trenutka nije imao nedoumicu da neće realizovati penal, iako ga je pre nešto više od mesec dana promašio u finalu Lige šampiona protiv madridskog Reala.

„Imao sam veliku želju da izvedem penal u važnom trenutku i srećan sam što sam ga realizovao. Kod drugog gola sačekao sam grešku golmana i pogodio za veliku prednost. Ova pobeda je zasluga celog tima“, rekao je Grizman posle utakmice u Marseju.

Grizman nije skrivao veliko zadovoljstvo posle plasmana njegovog tima u finale prvenstva Evrope.

„Oduševljeni smo, kao mala deca, ali preostalo nam je da trijumfujemo u finalu i osvojimo titule. Ponosni smo i radosni, ali mislima već u meču sa Portugalcima“, poručio je Grizman, prvi strelac turnira sa šest golova.

Napadač madridskog Atletika odbacio je poređenja sa Mišelom Platinijem, iako se nalazi na samo tri gola od rekorda legendarnog Francuza po broju pogodaka na kontinentalnim šampionatima.

„Srećan sam zbog golova, ali je još dug put do Platinija. Nadam se da bih jednog dana mogao da ga stignem, ali poređenja su suvišna“, poručio je Grizman.

Francuska će u borbi za treću kontinentalni trofej igrati protiv Portugalije u nedelju od 21 sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.