U trendu

Grujić želi titulu sa Zvezdom

Novi fudbaler Liverpula Marko Grujuć rekao je danas da je on insistirao da ostane na pozajmici u Crvenoj zvezdi do kraja sezone, pošto iz beogradskog kluba želi da ode kao šampion Srbije.

„Osećam se ponosno što je Zvezda kao nekada počela da izbacuje igrače za najveće klubove u Evropi. Rekao sam treneru Livepula Jirgenu Klopu da želim da osvojim titulu sa Zvezdom i odem sa velikim priznanjem i da smo jako blizu. Očekujem da nastavimo niz pobeda i udjemo u istoriju kao jedan od najboljih timova u istoriji kluba“, rekao je Grujić novinarima na okupljanju fudbalera Zvezde pred početak priprema.

Jesenji deo prvenstva Zvezda je završila na prvom mestu na tabeli bez poraza, sa 25 bodova više od Borca i Čukaričkog. Grujić je kazao da je Klop pratio dešavanja u srpskom fudbalu.

„Kada smo se čuli posle utakmice sa Radničkim rekao mi je da zna da smo u Nišu igrali tešku utakmicu, bio je u toku što se tiče naše lige. Iako zna da imamo bodovnu prednost, objasnio sam mu da želim da osvojim titulu i moja želja je presudila da ostanem u Zvezdi“, kazao je Grujić.

On je dodao da nije imao dovoljno vremena da se odmori zbog svega što se dešavalo oko transfera, kome se protivio njegov otac.

„On je želeo da skine teret sa mojih ledja zbog novinskih natpisa koji su se mesecima pojavljivali da sam ja jedini izvor (prihoda) kluba. Ali, kod kuće smo rešili dileme, najbitnija je moja želja da odem u Liverpul i on je to prihvatio“, rekao je ovaj 19-godišnji fudbaler.

Grujić je naveo da je Liveprul jedan od najvećih svetskih klubova, sa veličanstvenom atmosferom na utakmicama.

„Bio sam sa novim saigračima u trening centru, ostaje mi da radim do leta, da stičem rutinu u narednim utakmicama i spremno dočekam pripreme sa novim klubom“, rekao je on.

Grujić je dodao da je sa Lazarom Markovićem, koji igra kao pozajmljen igrač Liverpula u turskom Fenerbahčeu, razgovarao o tome šta se očekuje u engleskom fudbalu.

„Rekao mi je da su velika očekivanja i da je veliki pritisak, ali navikao sam da igram tako, jer je i u Zvezdi pritisak. Moram da ih uverim da imam kvalitet, da vide od čega sam satkan, posle će sve biti na meni. Mnogo ljudi priča da nije trebalo da idem u Englesku, već da sam mogao da igram u Belgiji ili Holandiji. Ja sam toliko samouveren da mislim da ću odmah igrati tamo“, rekao je on.

„Verujem u svoj kvalitet, moram da radim na fizičkom planu u narednih četiri ili pet meseci, a što se tiče fudbala, mislim da mogu tamo da igram“, dodao je Grujić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.